Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
25.09.2021

Αποθέωση του Κώστα Γαβρά στην προβολή του «Ζ» στις Κάννες

Όρθιοι χειροκρότησαν οι θεατές τον διεθνούς φήμης Έλληνα σκηνοθέτη.
Παναγιώτης Τζάμαρος/FOSPHOTOS

Ο, διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας σκηνοθέτης, Κώστας Γαβράς, καταχειροκροτήθηκε από το παριστάμενο κοινό στην προβολή της ψηφιακά αποκατεστημένης κόπιας της ταινίας του «Ζ», η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στο 68ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Τον σπουδαίο σκηνοθέτη τίμησε με την παρουσία του και ο Υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης.

 Συγκεκριμένα, ο Έλληνας σκηνοθέτης υπήρξε τιμώμενο πρόσωπο του Φεστιβάλ και το «Ζ» προβλήθηκε στο τμήμα Cannes Classics. Ο κ. Γαβράς, μεταξύ άλλων στις συζητήσεις του με εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού, τόνισε πως: «Χρειάζεται να υπάρξει ακόμα εντονότερη παρουσία του ελληνικού σινεμά, γενικότερα του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό».

 Χαρακτηριστικά υπογράμμισε, επίσης, πως: «Μέσω του πολιτισμού μπορεί και πρέπει να φανεί η αληθινή Ελλάδα, πέρα από τα στερεότυπα στα οποία προτιμούν πολλοί να περιορίζονται. Λένε μερικοί ότι έχουμε μια κυβέρνηση ριζοσπαστών. Δεν είναι αλήθεια. Ριζοσπαστική στη σύγχρονη Ευρώπη δεν είναι η ελληνική κυβέρνηση, ριζοσπαστική είναι η ίδια η δημοκρατία. Η χώρα μας χρειάζεται να κυβερνηθεί από νέους ανθρώπους χωρίς παρελθόν πολιτικών και οικονομικών δυναστειών».

Ο κ. Γαβράς δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον «Αστακό» του Γιώργου Λάνθιμου που διεκδικεί τον Χρυσό Φοίνικα, λέγοντας πως: «Είναι μια πολύ καλή ταινία και ο Γιώργος Λάνθιμος είναι ένας πολύ καλός σκηνοθέτης στον οποίο ο νέος ελληνικός κινηματογράφος μπορεί να υπολογίζει» 

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.