Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
17.10.2021

Από το camp της Μόριας σε σχολείο της Βοστόνης με υποτροφία η 12χρονη Αρεζού από το Αφγανιστάν [ΒΙΝΤΕΟ]

Το κορίτσι, δήλωσε ότι θα ήθελε να γίνει γιατρός και να φτιάξει ένα νοσοκομείο στο οποίο όλοι οι άνθρωποι θα μπαίνουν δωρεάν.

Η Αρεζού Καμπούλη, ένα 12χρονο κορίτσι από το Αφγανοστάν, που τα τελευταία δυο χρόνια ζούσε στο camp της Μόριας, αγαπά πολύ το σχολείο και με πολύ διάβασμα και πείσμα, κατάφερε να πάρει υποτροφία για τις ΗΠΑ και το Διεθνές Σχολείο της Βοστόνης.

Μάλιστα, πέρυσι συγκίνησε με την ευχαριστήρια επιστολή προς τους δασκάλους της για την υποστήριξη που της παρείχαν.

«Αγαπητό μου σχολείο, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τη δυνατότητα που μου δώσατε αυτή τη σχολική χρονιά να μάθω μαζί με Έλληνες μαθητές και να ενταχθώ στη σχολική κοινότητα. Είμαι τόσο χαρούμενη που είχα την ευκαιρία όχι μόνο να γνωρίσω το σχολείο, αλλά επίσης να προσαρμοστώ σε ένα νέο περιβάλλον παρά τα γλωσσικά εμπόδια», έγραφε μεταξύ άλλων η Αρεζού τον Ιούνιο του 2020, μετά την αποφοίτησή της από τη Στ’ τάξη του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης.

Στο γράμμα της, η νεαρή μαθήτρια έκανε ειδική αναφορά στην υποστήριξη που είχε από τους δασκάλους του σχολείου της, με τη βοήθεια των οποίων κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να μάθει ελληνικά: «Η υποστήριξη των δασκάλων είναι πραγματικά αυτό που έκανε την εμπειρία μου τόσο μοναδική, γιατί οι δάσκαλοί μου, μού έδωσαν ξεχωριστό μάθημα για να μάθω τη γλώσσα».

Όπως αναφέρει η Αρεζού στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «έγραψα αυτό το γράμμα για να δείξω την αγάπη μου για την Ελλάδα και τους ανθρώπους, την εμπειρία μου, πώς ένα κορίτσι από άλλη χώρα ήρθε εδώ. Δεν ήταν πολύ εύκολο να έρχεσαι σε άλλη χώρα, να γνωρίζεις άλλους ανθρώπους, άλλη γλώσσα, άλλη κουλτούρα. Πρέπει να το κάνεις όμως». Σήμερα η Αρεζού ετοιμάζει τις αποσκευές της για να γνωρίσει ένα νέο τόπο, την Αμερική αυτή τη φορά.

Η Αρεζού, μίλησε σήμερα στο OPEN και την εκπομπής «Ώρα Ελλάδος» περιγράφοντας τις δυσκολίες που πέρασε, ενώ έστειλε το δικό της μήνυμα ότι «στο τέλος μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα όταν πιστέψουμε στον εαυτό μας» Η μικρή κοπέλα από το Αφγανιστάν, δήλωσε ότι θα ήθελε να γίνει γιατρός και να φτιάξει ένα νοσοκομείο στο οποίο όλοι οι άνθρωποι θα μπαίνουν δωρεάν. 

«Είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτό που πέτυχα», είπε η 12χρονη. Η Αρεζού μιλά πέντε γλώσσες, ταρί, φαρσί, αγγλικά, τουρκικά ενώ μέσα σε 2 χρόνια έχει μάθει και άπταιστα ελληνικά.

Η 12χρονη περιέγραψε τέλος τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες έφτασε με την οικογένειά στη Λέσβο με βάρκα από την Τουρκία. «Μείναμε 6 μήνες στη Μόρια και συνολικά είμαστε 3 χρόνια στην Ελλάδα», είπε η Αρεζού.

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.