Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
29.06.2022

Δολοφονία Τζόρτζ Φλόιντ: «Ανταρσία» στο Facebook με αφορμή τις δηλώσεις Τραμπ

Σφοδρή κριτική στον Zuckerberg από εργαζόμενους του κολοσσού των social media.
Δολοφονία Τζόρτζ Φλόιντ: «Ανταρσία» στο Facebook με αφορμή τις δηλώσεις Τραμπ

Εργαζόμενοι στο Facebook δεν δίστασαν να δημοσιοποιήσουν τη δυσαρέσκειά τους αναφορικά με την απόφαση της εταιρείας να αφήσει στην πλατφόρμα τις πρόσφατες εμπρηστικές αναρτήσεις του Προέδρου Donald Trump σχετικά με τις διαμαρτυρίες στη Μινεάπολη.

Τη Δευτέρα, πολλοί υπάλληλοι του Facebook – οι περισσότεροι εκ των οποίων εργάζονται εξ αποστάσεως κατά τη διάρκεια της πανδημίας – διοργάνωσαν μια ψηφιακή στάση εργασίας.

Αυτή η ενέργεια ήρθε να προστεθεί στην ανάρτηση πληθώρας επικριτικών μηνυμάτων στο Twitter κατά του τρόπου με τον οποίο διαχειρίστηκε τις αναρτήσεις του Τραμπ ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg.

Την Πέμπτη, ο Τραμπ έγραψε στο Facebook ότι «όταν ξεκινούν οι λεηλασίες ξεκινάει και το πιστολίδι», αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες για τον θάνατο του George Floyd. Ο Trump είπε επίσης ότι θα στείλει την Εθνοφρουρά «για να κάνει τη δουλειά σωστά».

Πολλοί άνθρωποι παραπονέθηκαν ότι οι αναρτήσεις του Προέδρου ενθάρρυναν τη βία κι ότι το Facebook θα έπρεπε να τις κατεβάσει.

Ο Zuckerberg την Παρασκευή είπε ότι αποφάσισε να μην αφαιρεθεί η ανάρτηση του Τραμπ επειδή τη θεώρησε «προειδοποίηση για κρατική δράση». Εάν μια ανάρτηση δεν αποτελεί «άμεσο κίνδυνο συγκεκριμένης βλάβης ή κινδύνου» είπε, το Facebook επιλέγει την ελευθερία της έκφρασης.

Η απόφαση καταδεικνύει ένα μεγάλο χάσμα μεταξύ του Facebook και του Twitter σε σχέση με το πώς ελέγχουν τις αναρτήσεις πολιτικών στις πλατφόρμες τους. Σε αντίθεση με το Facebook, το Twitter έκρυψε τα σχόλια του Τραμπ τοποθετώντας μια προειδοποιητική επιγραφή από πάνω, εξηγώντας ότι το συγκεκριμένο «τιτίβισμα» παραβίαζε τους κανόνες κατά της «εξύμνησης της βίας».

Θυμωμένοι από την απόφαση του Zuckerberg, κάποιοι εργαζόμενοι του Facebook δημοσιοποίησαν την αντίθεσή τους σε μια σπάνια έκφραση κριτικής από το προσωπικό προς την εταιρεία. Στη συνέχεια, προέκυψε και η εικονική στάση εργασίας.

Σε ανακοίνωσή του, το Facebook ανέφερε: «Αναγνωρίζουμε τον πόνο που αισθάνονται πολλοί από τους ανθρώπους μας, και ιδιαίτερα τα μέλη της Μαύρης κοινότητας. Ενθαρρύνουμε τους εργαζομένους μας να μιλάνε ανοιχτά όταν διαφωνούν με την ηγεσία. Θα συνεχίσουμε να ζητάμε την ειλικρινή ανατροφοδότησή τους, ιδιαίτερα καθώς θα κληθούμε να λάβουμε κι άλλες δύσκολες αποφάσεις σχετικά με το περιεχόμενο στο μέλλον».

Ενδεικτικό της οργής των εργαζομένων στο Facebook κατά του Zuckerberg είναι ένα tweet του David Gillis, διευθυντή σχεδιασμού προϊόντων στο Facebook: «Πιστεύω ότι η ανάρτηση του Τραμπ που λέει ότι ‘όταν ξεκινούν οι λεηλασίες ξεκινάει και το πιστολίδι’ ενθαρρύνει την εξωδικαστική βία και τροφοδοτεί τον ρατσισμό. Μπράβο στο Twitter για την απόφαση που έλαβε».

ΠΗΓΗ

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.