Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
21.05.2022

Άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Δεν θα ανοίξουν τα λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές.
Άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Με το σκεπτικό ότι η λειτουργία των βαθμίδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν αναμένεται να αυξήσει ιδιαίτερα την κινητικότητα του πληθυσμού και ότι το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων δεν επιβάρυνε την επιδημιολογική εικόνα του κορονοϊού, τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων αποφάσισαν να εισηγηθούν και το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων. Η Επιτροπή, στη διάσκεψη της οποίας συμμετείχε και η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σύμφωνα με πληροφορίες εισηγείται το άνοιγμα την 1η Φεβρουαρίου. Εξαιρούνται τα λύκεια στις περιοχές όπου ακόμη ισχύει αυστηρό lockdown.

Η επιτροπή εξέτασε τα δεδομένα για την επιδημία, όπως έχουν πλέον διαμορφωθεί μετά και την επαναλειτουργία των σχολείων, ενώ πλέον διαπιστώθηκε ότι η επίπτωση της κινητικότητας λόγω των εορτών, ήταν πολύ μικρότερη σε σχέση με την αρχική ανησυχία. Επίσης την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αποτυπωθεί επιδημιολογικά και η επίπτωση από το άνοιγμα του λιανεμπορίου, το οποίο αύξησε σημαντικά την κινητικότητα του πληθυσμού και για το λόγο αυτό τα γυμνάσια και λύκεια δεν ανοίγουν άμεσα, αλλά σε 10 ημέρες από σήμερα.

Κύκλοι της επιστημονικής κοινότητας αναφέρουν το άνοιγμα όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης αποτελούσε ανέκαθεν προτεραιότητα. Όμως μάλιστα ανέφερε χθες κατά την ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας η συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» και Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας κα Μίνα Γκάγκα: “Είναι απόλυτη προτεραιότητα για όλους μας το να ανοίξουν τα σχολεία. Είναι κάτι που το θέλουμε όλοι. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι στα σχολεία είναι μικρός ο κίνδυνος της μετάδοσης και με την τήρηση των μέτρων τα πράγματα μπορούν να πάνε καλά”.

Να αναφέρουμε ακόμη ότι η επιτροπή συζητά και το ενδεχόμενο να δώσει «πράσινο φως» και για το άνοιγμα των πρακτορείων του ΟΠΑΠ αλλά και να επιτραπεί ξανά το κυνήγι και το ψάρεμα.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.