Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Άνδρας που αγόρασε φωτογραφία για δύο δολάρια ανακαλύπτει ότι αξίζει 5 εκατομμύρια

Ένας άνδρας ονόματι Randy Guijarro, αγόρασε μια μικροσκοπική φωτογραφία 4×5 ιντσών ως μέρος ενός συνόλου αντικειμένων σε ένα μαγαζί με παλιά αντικείμενα στο Fresno το 2010. Στη φωτογραφία απεικονίζεται ο Billy the Kid, ο θρυλικός πιστολέρο της αμερικάνικης Άγριας Δύσης κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, που καταζητούνταν από την πολιτεία του Νέου Μεξικού. Η αξία της φωτογραφίας είναι τόσο υψηλή επειδή είναι γνωστό ότι υπάρχει μόνο άλλη μια φωτογραφία 130 χρόνων του Billy the Kid η οποία πωλήθηκε για 2,3 εκατ. δολάρια σε μια δημοπρασία στο Denver.

O Guijarro σιγουρεύτηκε για το εύρημά του, δίνοντάς το για έλεγχο στους ειδικούς αναμνηστικών στο Kagin’s, Inc. Ο ανώτερος νομισματολόγος David McCarthy, είπε για την αντίδρασή του. «Όταν είδαμε για πρώτη φορά την φωτογραφία, ήμασταν δικαιολογημένα σκεπτικοί- μια πρωτότυπη φωτογραφία του Billy the Kid είναι το Άγιο Δισκοπότηρο της Δυτικής Αμερικής. Θα έπρεπε να είναι βέβαιο ότι θα μπορούσαμε να απαντήσουμε και να ελέγξουμε πού, πότε, πώς και γιατί αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε. Μια απλή ομοιότητα δεν αρκεί σε μια περίπτωση σαν αυτή-μια ομάδα εμπειρογνωμόνων έπρεπε να συγκεντρωθούν για να αντιμετωπίσουν κάθε λεπτομέρεια στη φωτογραφία για να διασφαλίσουν ότι τίποτα δεν ήταν λάθος. Μετά από περισσότερο από ένα χρόνο μεθοδικής μελέτης συμπεριλαμβανομένης και της δικής μου επιθεώρηση του τόπου, υπάρχουν τώρα συντριπτικά στοιχεία της αυθεντικότητας της εικόνας».

Ο Billy the Kid, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν William Henry McCarty, γεννήθηκε το 1859 στη Νέα Υόρκη. Ήταν διαβόητος κλέφτης και ληστής και σκότωσε έναν αριθμό ατόμων κατά τη διάρκεια της εποχής του. Ήταν συνεχώς καταζητούμενος του νόμου και πυροβολήθηκε σε ηλικία 21 ετών από σερίφη στο Fort Sumner, Νέο Μεξικό.

Η φωτογραφία που βρέθηκε στο Φρέσνο τραβήχτηκε το 1878 και δείχνει τον Billy the Kid και αρκετά μέλη της συμμορίας του να παίζουν ένα παιχνίδι κροκέ μετά από ένα γάμο.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA