Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Πιέσεις της αντιπολίτευσης στον Ράμα να παραιτηθεί

Μετά τα βίαια επεισόδια του Σαββάτου, κατά τα οποία διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν στο πρωθυπουργικό μέγαρο, η αντιπολίτευση διοργανώνει νέο συλλαλητήριο για την Πέμπτη.

Βασικό σύνθημα θα είναι η πάταξη της διαφθοράς, καθώς ο Ράμα κατηγορείται για προσωπικές διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα, και η παραίτησή του από τον πρωθυπουργικό θώκο.

Τη διαδήλωση του Σαββάτου, όταν και τραυματίστηκαν αρκετοί άνθρωποι, ακολούθησαν οι παραιτήσεις 64 βουλευτών (εκ των 140).

Την αρχή έκανε η κοινοβουλευτική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία αποτελείται από 43 βουλευτές.

«Σήμερα έγινε μια πρωτοφανής κίνηση στην ιστορία του πλουραλισμού. Όλη η αντιπολίτευση έχει λάβει απόφαση να υπακούσει στην εντολή των Αλβανών πολιτών, η οποία πήρε τη μορφή της εθνικής διαμαρτυρίας την 16η Φεβρουαρίου. Όλα τα αλλά είναι ανοησίες για να διαστρεβλώσουν την αλήθεια. Η αλήθεια είναι αυτή: Ο Έντι Ράμα δεν είναι πια ο πρωθυπουργός των Αλβανών. Το Κοινοβούλιο δεν είναι νόμιμο» είπε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ

Λίγη ώρα αργότερα, τον ίδιο δρόμο ανακοίνωσε πως θα ακολουθήσει και το Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ένταξη (LSI), που κρατά 19 βουλευτικές έδρες.

Στόχος της αντιπολίτευσης είναι να ασκήσει αφόρητες πιέσεις στον Ράμα και να τον αναγκάσει να παραιτηθεί.

Όπως αναφέρει το Ibna, ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Αλβανίας προειδοποίησε χτες την αντιπολίτευση ότι θα συρρικνωθεί στις δημοτικές εκλογές του Ιουνίου.

(Πηγή)

POPAGANDA