Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Αύξηση των βιασμών κατά 450% τα τελευταία 5 χρόνια εξαιτίας των διαδικτυακών ραντεβού

Ο αριθμός των καταγγελιών για βιασμούς που σχετίζονται με τις online dating ιστοσελίδες έχει αυξηθεί κατά έξι φορές μέσα σε πέντε χρόνια, σύμφωνα με το κορυφαίο βρετανικό σώμα καταπολέμησης εγκλήματος.

Τα στοιχεία της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος δείχνουν ότι 184 άτομα έκαναν καταγγελίες για βιασμό από κάποιον που γνώρισαν στο διαδίκτυο το 2014. – από 33 το 2009 .

Καθώς ο βιασμός πολύ συχνά δεν καταγγέλλεται είναι πολύ δύσκολο για τα άτομα που δέχονται επίθεση από κάποιους που γνωρίζουν στο Internet να το ομολογήσουν, πράγμα που σημαίνει ότι ο πραγματικός αριθμός των επιθέσεων θα μπορούσε να είναι 10 φορές υψηλότερος, όπως προειδοποιεί η ΕΥΕ.

Ο Sean Sutton, επικεφαλής των σοβαρών εγκλημάτων του Τμήματος Ανάλυσης της ΕΥΕ, δηλώνει: «Μέρος της εκστρατείας μας είναι να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να βγουν μπροστά. Το μήνυμά μας είναι ότι η αστυνομία θα τους πάρει στα σοβαρά και θα τους αντιμετωπίσουν με συμπάθεια».

«Δεν θα μπορέσετε να αναγνωρίστε έναν επίδοξο βιαστή. Πρόκειται να είναι πειθήνια γοητευτικός», συνεχίζει.

«Αν νομίζετε ότι μπορείτε να καταλάβεται κάποιον από απόσταση ή ακόμη και όταν βρίσκεται μπροστά σας, δεν μπορείτε -. Αυτό είναι το θέμα»

Περισσότεροι από 9 εκατομμύρια Βρετανοί έχουν κάνει εγγραφή σε ιστοσελίδες online ραντεβού μέχρι σήμερα και η NCA συμβουλεύει τους χρήστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Περίπου το 85% των θυμάτων βιασμού είναι γυναίκες εκ των οποίων το 42% είναι ηλικίας μεταξύ 20 και 29 και το 24% μεταξύ 40 και 49.

O George Kidd, διευθύνων σύμβουλος της ένωσης των Online Dating, η οποία στηρίζει την εκστρατεία, δήλωσε: «Η σεξουαλική επίθεση ή κακοποίηση δεν είναι ποτέ αποδεκτή. Ακόμα και ένα περιστατικό τραυματισμού είναι πάρα πολύ. «Η ΕΥΕ πράττει σωστά και εξετάζει τι συμβαίνει. Και η Ένωση ήδη συνεργάζεται μαζί τους ώστε να δίνει τα σωστά μηνύματα στους χρήστες».

Η είδηση ​​έρχεται μετά από μια έρευνα που αποκάλυψε τη σύνδεση των φερόμενων εγκλημάτων με τις εφαρμογές Tinder και Grindr, τα οποία έχουν αυξηθεί κατά επτά φορές μεταξύ των ετών 2013 και 2015.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA