Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τη πυρκαγιά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Καΐρου

Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα, σήμερα, Τετάρτη, στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Κάιρο. Οι νεότερες πληροφορίες των διεθνών μέσων ενημέρωσης κάνουν λόγο για τουλάχιστον 25 νεκρούς και 40 τραυματίες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από έκρηξη σε μία δεξαμενή καυσίμων διερχόμενου τρένου. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε πως η έκρηξη σημειώθηκε όταν το τρένο έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε τοιχίο στο σταθμό.

«Στεκόμουν στην αποβάθρα και είδα το τρένο να πέφτει με ταχύτητα πάνω στο διαχωριστικό», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.

Μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στο σημείο επικράτησαν σκηνές πανικού, με τους πολίτες να επιχειρούν να σωθούν από τις φλόγες.

«Όλοι άρχισαν να τρέχουν, αλλά πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν εξερράγη η μηχανή του τρένου», πρόσθεσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με τοπικό μέσο ενημέρωσης, οι Αρχές ασφαλείας έχουν κλείσει τις εισόδους του σταθμού, προσπαθώντας να ελέγξουν την κατάσταση.

Ασθενοφόρα και ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στο σημείο. Οι Αρχές έχουν διατάξει την προσωρινή διακοπή των δρομολογίων.

(Πηγή)

POPAGANDA