Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Αυτή είναι η πρόταση της Αριστερής Πλατφόρμας

Η πρόταση Λαφαζάνη, δηλαδή η κατάσχεση ρευστότητας ύψους 22 δισ. ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος, παρά τη θέληση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις μέχρι να τυπωθεί νέο εθνικό νόμισμα, είναι η εναλλακτική λύση που αναδεικνύεται από την Αριστερή Πλατφόρμα έναντι της ψήφισης του «τρίτου μνημονίου» όπως αναφέρεται στον ιστότοπό της. 

«Η χώρα διέθετε και διαθέτει αντιμνημονιακή προοδευτική λύση, η οποία, εφ’ όσον ήταν αναγκαίο, θα συνοδευόταν και με μια επιλογή που θα έθετε τη χώρα σε τροχιά εκτός ευρωζώνης» επισημαίνεται στο βασικό άρθρο του iskra.gr. 

Σύμφωνα με το επίμαχο άρθρο, η «Ελλάδα, εφ’ όσον ήταν απαραίτητο, θα μπορούσε παρά τη θέληση της ΕΚΤ, να αξιοποιήσει τη ρευστότητα πολλών δισ. ευρώ που υπάρχει στο δίκτυο της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας για ένα πρόγραμμα – γέφυρα μετάβασης εκτός ευρώ, για την εφαρμογή με ικανή ρευστότητα ενός προοδευτικού προγράμματος ανόρθωσης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.» 

Σύμφωνα με πληροφορίες του iskra, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αναφορά στην Αριστερή Πλατφόρμα αλλά και άλλοι βουλευτές ή μεμονωμένοι, «φέρονται αποφασισμένοι να μην ψηφίσουν το μνημονιακό πολυνομοσχέδιο, απορρίπτοντας το τρομοκρατικό δίλημμα: συνθηκολόγηση ή καταστροφή.»

«Μονόδρομο» για να αποκτήσει η χώρα «νομισματική αυτοτέλεια» χαρακτήρισε την καταψήφιση των μέτρων ο Στάθης Λεουτσάκος, επιμένοντας στο Grexit. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο προσκείμενος στην Αριστερή Πλατφόρμα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε ότι «ο άλλος δρόμος είναι αυτός που μας οδηγούνε σε λιτότητα από δογματισμό η για να εκδικηθούν ένα λαό». 

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA