Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Χιλιάδες εξακολουθούν να περιμένουν να φύγουν για τη Γερμανία

Μήνες μετά την ανακατάληψη της εξουσίας στο Αφγανιστάν από το φονταμενταλιστικό ισλαμιστικό κίνημα των Ταλιμπάν, χιλιάδες Αφγανοί που εργάστηκαν για τον γερμανικό στρατό, τη γερμανική πρεσβεία και άλλους γερμανικούς δημόσιους θεσμούς ακόμη περιμένουν να φύγουν από τη χώρα με προορισμό τη Γερμανία, έγραψαν χθες οι εφημερίδες του ομίλου Funke, επικαλούμενες δεδομένα του ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών.

Με βάση την απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών σε ερώτηση που κατατέθηκε στην Μπούντεσταγκ, την ομοσπονδιακή κάτω Βουλή, από το κόμμα Η Αριστερά, η Γερμανία έκανε δεκτές αιτήσεις από σχεδόν 25.000 Αφγανούς που ήθελαν να μετεγκατασταθούν στην ευρωπαϊκή χώρα. Εξ αυτών, έχουν μεταφερθεί στη γερμανική επικράτεια 7.033.

Επρόκειτο για 24.556 ανθρώπους, 4.590 υπαλλήλων ή πρώην υπαλλήλων του γερμανικού δημοσίου και 19.966 μελών των οικογενειών τους. Οι αιτήσεις τους εγκρίθηκαν μεταξύ της 15ης Μαΐου και της 26ης Νοεμβρίου.

Η Γκιοκάι Άκμπουλουτ, βουλεύτρια του κόμματος Η Αριστερά, χαρακτήρισε τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν μεταφερθεί από το Αφγανιστάν στη Γερμανία πολύ μικρό. Η κυρία Άκμπουλουτ είπε στις εφημερίδες του ομίλου Φούνκε πως οι πρώην εργαζόμενοι γερμανικών ομοσπονδιακών φορέων στο Αφγανιστάν βιώνουν «φόβο και ανασφάλεια» και ότι ελάχιστες δυνατότητες έχουν να φύγουν από την πατρίδα τους χωρίς βοήθεια.

Κάλεσε τη νέα ομοσπονδιακή κυβέρνηση να επιταχύνει και να απλοποιήσει τη διαδικασία υποδοχής και να οργανώσει την απομάκρυνση και τη μετεγκατάστασή τους.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA