Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Α. Πελώνη: Ποινή φυλάκισης για τους γιατρούς που θα αγνοήσουν την επιστράτευση

Παρά την ύπαρξη ποικίλων φωνών, που επί μήνες έχουν επισημάνει την ανάγκη για προσλήψεις προσωπικού, η κυβέρνηση υλοποίησε την προειδοποίηση για επιστράτευση ιδιωτών γιατρών και πλέον αναμένει την επίδοση των «φύλλων πορείας» για να προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις. Τα φύλλα επιτάξεως παραδόθηκαν στη ΓΑΔΑ το πρωί από όπου διαβιβάστηκαν στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις και τμήματα, ενώ άρχισε ήδη η παράδοση.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε την επιστράτευση, για ένα μήνα, 206 ιδιωτών γιατρών (παθολόγων, πνευμονολόγων και γενικών ιατρών) από την Περιφέρεια Αττικής, προκαλώντας την αμήχανη αντίδραση τόσο του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) όσο και του προέδρου του ιατρικού συλλόγου Αθηνών. Εν συνεχεία, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κλήθηκε να απαντήσει στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το τι θα κάνει η κυβέρνηση σε περίπτωση που κάποιοι από τους επιστρατευμένους γιατρούς αρνηθούν να παραλάβουν τα έγγραφα.

Η κυβερνητική αξιωματούχος φρόντισε να στείλει το μήνυμα σε όσους αποφασίσουν να μην συμμορφωθούν λέγοντας πως θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις κυρώσεις που προβλέπουν το Σύνταγμα και οι νόμοι.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, τα «φύλλο πορείας» επιδίδονται από αστυνομικούς στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει οι γιατροί στους ιατρικούς συλλόγους που ανήκουν. Σε περίπτωση που γιατροί δεν συμμορφωθούν και αρνηθούν να παραλάβουν τα έγγραφα θα βρεθούν αντιμέτωποι με κυρώσεις σε βαθμό πλημμελήματος που προβλέπουν ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών.

Στην περίπτωση που δεν παρουσιαστούν κάποιοι από τους 206 γιατρούς «θα προχωρήσουμε με τους επόμενους», ανέφερε ο Άκης Σκέρτσος επισημαίνοντας πως στην Αττική υπάρχουν περισσότεροι από 2.000 ιδιώτες γιατροί στις συγκεκριμένες ειδικότητες. «Συνεπώς όσοι δεν είναι πρόθυμοι, θα πηγαίνουμε στους επόμενους θα εξαντλήσουμε τη “δεξαμενή” των άνω των 2.000 γιατρών».

Με πληροφορίες από την Εφημερίδα των Συντακτών

POPAGANDA