Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
09.03.2024

8/12/1894, η «γέννηση» του Ποπαϋ

Ή αλλιώς, 120 χρόνια από τη γέννηση του κομίστα E.Σ Σίγκαρ.
8/12/1894, η «γέννηση» του Ποπαϋ

Ο E.Σ Σίγκαρ, υπήρξε ένας από τους διασημότερους κομίστες του μεσοπολέμου, κυρίως για το χαρακτήρα του Ποπαϋ, τον οποίο μας σύστησε μέσω του κόμικ Thimble Theatre στις 17 Ιανουαρίου 1929. Ο σκληροτράχηλος ναύτης με τη χαρακτηριστική φάτσα και το σπανάκι ήταν η δημιουργία που ήρθε και ανέστησε το εν λόγω κόμικ, το οποίο μετρούσε ήδη δέκα χρόνια ζωής μέχρι τότε. Μπορεί οι υπόλοιποι χαρακτήρες που είχε φτιάξει για το Thimble Theatre να μην είναι αξιομνημόνευτοι πλέον, με εξαίρεση την Όλιβ που συνέχισε στα κόμικ αργότερα, αλλά ο Ποπαϋ, είναι τόσο χαρακτηριστικός πλέον που έχει ξεπεράσει τη φήμη του δημιουργού του.

Σε αυτό βέβαια οφείλεται και η παραγωγή κινουμένων σχεδίων από το 1933 κι έκτοτε, με τη σφραγίδα των αδελφών Fleischer (Max και Dave), που έδωσαν κίνηση, φωνή και βέβαια τη χαρακτηριστική μελωδία.

O Σίγκαρ, είχε γεννηθεί στο Ιλλινόις και εργαζόταν σε διάφορες εφημερίδες ως σκιτσογράφος, με σπουδαιότερη τη Chicago Tribune. Πέθανε στις 13 Οκτώβρη 1938 σε ηλικία μόλις 43 ετών, χτυπημένος από λευχαιμία και πολύ γρήγορα ξεχάστηκε παρόλο που θεωρούνταν μια από τις καλύτερες πένες όσο ζούσε. Η κληρονομιά του Ποπαϋ ωστόσο, πολύ συχνά τον ξαναφέρνει στην επικαιρότητα, όπως είχε γίνει τη δεκαετία του ’80 με το φιλμ του Ρόμπερτ Όλτμαν και τον Ρόμπιν Γουίλιαμς σε εκπληκτική μεταμόρφωση ως Ποπαϋ.

Το ντεμπούτο του Ποπαϋ το 1933.

https://www.youtube.com/watch?v=WFKSFh8ZRmQ

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.