Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
27.03.2024

6/12/1877, η πρώτη μεγάλη εφεύρεση του Thomas Edison

Ο φωνογράφος.
6/12/1877, η πρώτη μεγάλη εφεύρεση του Thomas Edison

Το Δεκέμβρη του 1877, ο αμερικανός εφευρέτης Thomas Edison παρουσίασε στην ανθρωπότητα τον πρώτο λειτουργικό φωνογράφο, παρέχοντας τη δυνατότητα αναπαραγωγής του ήχου. Όπως συνηθίζεται στις μεγάλες ανακαλύψεις έτσι κι εδώ, ο Edison «σκόνταψε» στον φωνογράφο, καθώς προσπαθούσε να τελειοποιήσει την ηχογράφηση τηλεφωνικής συνομιλίας. Αυτό έγινε με τη χρήση πένας και ενός κυλίνδρου τυλιγμένου με αλουμινόχαρτο. Το πρώτο πράγμα που αποτύπωσε ήταν η απαγγελία του «Mary had a Little Lamb»

Αφήνοντας στην άκρη για λίγο καιρό αυτή την ανακάλυψη για χάριν κάποιας άλλης ιδέας που δούλευε εκείνη την εποχή, ο Edison επέστρεψε μερικά χρόνια αργότερα στο φωνογράφο, χρησιμοποιώντας και τις έρευνες συναδέλφων του, όπως του Charles Tainter, που είχε τελειοποιήσει την ηχογράφηση με κέρινο κύλινδρο. Αρχικά, μάλιστα, ο φωνογράφος είχε διαφορετική χρησιμότητα, αφού προοριζόταν για υπαγόρευση και συγγραφή, όμως τελικά αποδείχθηκε πως θα είχε τεράστια σημασία στο χτίσιμο της βιομηχανίας της μουσικής.

Δυστυχώς, εκείνη η πρώτη ηχογράφηση έχει χαθεί, ωστόσο ο Edison φρόντισε να επανηχογραφίσει το ίδιο ποίημα 50 χρόνια μετά, το 1927.

https://www.youtube.com/watch?v=fnGsHx7QD2o

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.