ΜΕΤΑΧΑ x The Clumsies, Explore Greece Vol. 2: Ένα ταξίδι εξερεύνησης της Ελλάδας, παρέα με τρεις από τους κορυφαίους bartender του κόσμου

Ο οίκος Μεταξά συνεργάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με τους The Clumsies, σ’ ένα ταξίδι  εξερεύνησης της Ελλάδας, παρέα με τρεις από τους κορυφαίους bartenders του κόσμου.

Το 2018, o Οίκος Μεταξά ξεκίνησε, παρέα με την ομάδα του The Clumsies, ένα ταξίδι εξερεύνησης της Ελλάδας, μέσα από μοναδικές εμπειρίες και δημιουργίες. Η συνεργασία αυτή είναι ένας φόρος τιμής στην κοινή τους πατρίδα, υπογραμμίζοντας την ομορφιά της Ελλάδας και τα θαύματα της φύσης της.

Φέτος, ένα ιστιοπλοϊκό, με πλήρωμα πέντε κορυφαίους bartenders από όλο τον κόσμο, σαλπάρει με προορισμό την Κρήτη. Στη διάρκεια του ταξιδιού θα γίνουν τρεις στάσεις, σε τρεις εκπληκτικούς προορισμούς, για τρεις μοναδικές εμπειρίες.

Η φετινή εκδοχή είναι αφιερωμένη κατά κύριο λόγο σε bartenders από όλο τον κόσμο, και στα υψηλών προδιαγραφών masterclasses που θα προσφέρουν οι τρεις ανεπανάληπτες εμπειρίες. Οι κορυφαίοι προσκεκλημένοι bartenders, εμπνευσμένοι από τα θαύματα της Κρήτης, θα δημιουργήσουν από πέντε μοναδικά cocktails με METAXA 12 Αστέρων.

1η Στάση: Εξερεύνηση του φυσικού τοπίου της Κρήτης στο Daios Cove με τον Philip Bischoff

Ένα ατμοσφαιρικό cocktail πάρτι, με θέα το ηλιοβασίλεμα στον παρθένο κόλπο του Daios Cove, στο Βαθύ του Αγίου Νικολάου, με καλεσμένο τον Philip Bischoff, bartender του τρίτου καλύτερου μπαρ στον κόσμο, το “Manhattan”, στη Σιγκαπούρη και Beverage Manager στο ξενοδοχείο “Four Seasons”, στην Μπανγκόκ, από τον Απρίλιο του 2019.

2η Στάση: Εξερεύνηση της Κρητικής γης στο Peskesi με το Βασίλη Κυρίτση και το Νίκο Μπάκουλη

Ένα υψηλών προδιαγραφών masterclass στην καλά κρυμμένη, Βιολογική Φάρμα του εστιατορίου Peskesi. Τοποθετημένη προσεκτικά ανάμεσα στα κρητικά βουνά, η Βιολογική Φάρμα Peskesi, προσφέρει μία αυθεντική εμπειρία όπου οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν METAXA Signature cocktails από αγνά, παραδοσιακά προϊόντα της κρητικής γης.

3η Στάση: Εξερεύνηση της νυχτερινής ζωής της Κρήτης στα Χανιά με τους Jillian Vose και Shingo Gokan

Η νύχτα ξεκινάει με μία απόλυτη, κρητική, γαστρονομική εμπειρία, στο γραφικό λιμανάκι των Χανίων. Στη συνέχεια ακολουθεί ένα πάρτι στο Café Boheme με καλεσμένους τους Shingo Gokan, από το “Speak Low” της Σαγκάη και Julian Vose από το “Dead Rabbit” της Νέας Υόρκης, παρέα με cocktails ΜΕΤΑΧΑ. Εμπνευσμένοι από τα θαύματα της Κρήτης, ο κάθε bartender, θα δημιουργήσει από πέντε μοναδικά METAXA cocktails.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι εκδηλώσεις θα είναι ανοιχτές στο κοινό, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να ζήσει μία μαγευτική εμπειρία. Αν βρίσκεστε στην Κρήτη τέλος Ιουνίου, ελάτε να εξερευνήσουμε το METAXA παρέα.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οίκου Μεταξά, Stéphanie Ancel, δήλωσε σχετικά: “Η περσινή εκδοχή ήταν καταπληκτική. Αισθανόμαστε υπερήφανοι που αποδώσαμε φόρο τιμής στην ελληνική ψυχή και στις ρίζες του ΜΕΤΑΧΑ, αποκαλύπτοντας την αυθεντικότητα του γνήσιου Ελληνικού Πνεύματος στους πιο χαρακτηριστικούς προορισμούς των Κυκλάδων. Το 2019, συνεχίζουμε με χαρά το ταξίδι, προσκαλώντας αυτήν την φορά τους επισκέπτες μας να ανακαλύψουν ένα άλλο θαύμα της Ελλάδας, την Κρήτη.”

Ο Λευτέρης Γεωργόπουλος, Συνιδρυτής του The Clumsies, δήλωσε: “Η Κρήτη έχει πολλά να προσφέρει, από την απαράμιλλη γαστρονομία της, την πλούσια κουλτούρα και τα υπέροχα τοπία της. Ανυπομονούμε να αναδείξουμε την παγκοσμίου φήμης κρητική φιλοξενία συνδυασμένη με μοναδικά ποτά.»

Εξερευνώντας την Κρήτη, Μια γιορτή των Αισθήσεων

Από το πρώτο κιόλας λεπτό που θα επισκεφτεί κάποιος την Κρήτη, ξεκινάει ένα ταξίδι που συναρπάζει όλες τις αισθήσεις. Άγρια φαράγγια, γραφικές βουνοκορφές και παραλίες από λευκή άμμο. Όλα αυτά συνδυασμένα με τις επιρροές που άφησαν πίσω τους τόσο οι Βυζαντινοί όσο και οι Βενετοί κατακτητές ανά τους αιώνες, η Κρήτη αποτελεί αναμφισβήτητα μία ζωντανή πολιτισμική μίξη Ανατολής και Δύσης.

Η Κρήτη είναι ένα νησί με ευδιάκριτες παραδόσεις, πλούσια ιστορία τοπικής μουσικής και χορού, παράδοση στη φιλοξενία και μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων που την έχει καθιερώσει σαν έναν από τους κορυφαίους, γαστρονομικούς προορισμούς.

Σχετικά με το διεθνές πλήρωμα των προσκεκλημένων bartenders

Philip Bischoff – Μπαρ Μανχάταν – Σιγκαπούρη, Beverage Manager ξενοδοχείο Four Seasons, Μπανγκόκ – Ταϊλάνδη

Ξεκινώντας το mixology σε ηλικία 23 ετών, ο Philip έφτιαχνε cocktails για το Le Lion – Bar de Paris, στο οποίο απονεμήθηκε το Best New International Bar από το Tales of the Cocktail. Το 2013, ήταν μέλος της ομάδα του Amano στο Βερολίνο όταν κέρδισαν τον  περίφημο τίτλο του Best Hotel Bar και Bar Team στα Βραβεία Mixology Bar.

Το 2015, ο Philip εντάχθηκε στην ομάδα του βραβευμένου Manhattan στο Regent της Σιγκαπούρης όπου διηύθυνε το Friends of Manhattan Series, μία πρωτοβουλία που ενθαρρύνει νέες συνεργασίες μεταξύ ποτοποιών και διαφορετικών bartenders από όλο τον κόσμο. Από τον Απρίλιο του 2019 ο Philip είναι Beverage Ambassador για το Four Seasons Hotel, στην Μπανγκόκ.

Shingo Gokan – Speak Low μπαρ, Σαγκάη – Κίνα

Από τότε που ξεκίνησε την καριέρα του στο Τόκιο το 2001, ο Shingo Gokan κέρδισε μια σπάνια διάκριση: η πιστοποίηση ως «Venenciador» / Sherry Sommelier στην Ισπανία. Εργάστηκε ως επικεφαλής bartender και διευθυντής μπαρ στο Angel’s Share της Νέας Υόρκης. Έγινε ο πρώτος guest bartender στο American Bar του ξενοδοχείου Savoy στο Λονδίνο και σήμερα διευθύνει το Speak Low, το 20ο καλύτερο μπαρ στον κόσμο.

Jillian Vose – The Dead Rabbit Νέα Υόρκη – ΗΠΑ

Η Jillian Vose έχει διακριθεί ως μία από τους 10 Καλύτερους Αμερικανούς Bartender στα Βραβεία Spirited Awards από το Tales of the Cocktail το 2017.  Έχει βοηθήσει στο ν’ ανοίξουν τα μπαρ Maison Premiere και το Clover Club στο Μπρούκλιν, και έγινε η Bar Manager στο Death & Co. Το 2013 κέρδισε τα βραβεία StarChefs Rising Stars Awards καθώς επίσης διαθέτει πιστοποιητικό sommelier πρώτου επιπέδου από την Βοστώνη και εν τέλη εντάχθηκε στο The Dead Rabbit στο Lower Manhattan ως διευθύντρια μπαρ και διευθύντρια ποτών. Χάρη στο ταλέντο της, το μπαρ έχει κερδίσει οκτώ Spirited Awards από τα Tales of the Cocktails και κατέλαβε την 16η θέση το 2018, από το World’s Best Bar, το κορυφαίο βραβείο της βιομηχανία.

Σχετικά με το πλήρωμα των The Clumsies bartenders

Βασίλης Κυρίτσης – The Clumsies, Αθήνα – Ελλάδα

Το 2012, ο Βασίλης κέρδισε το παγκόσμιας κλάσης βραβείο του Greek Bartender of the Year ως ο καλύτερος bartender της Ελλάδας, με ταυτόχρονη συμμετοχή στα προκριματικά της Ευρώπης και του κόσμου. Μετά από αυτή την επιτυχία, εργάστηκε, στο Gin Joint στην Αθήνα και στη συνέχεια στο θρυλικό Drink Factory στο Λονδίνο. Από το 2014, είναι μέλος της ομάδας του The Clumsies

Νίκος Μπάκουλης – The Clumsies, Αθήνα – Ελλάδα

Ο Νίκος είναι επαγγελματίας bartender με 12 χρόνια εμπειρίας, εργάστηκε στη Θεσσαλονίκη για cocktail bar Piccadilly και Spitaki πριν αποτελέσει μέλος της ομάδας του Gin Joint στην Αθήνα. Το 2011, του απονεμήθηκε ο τίτλος ‘Bartender of the Year’ στην παγκόσμια τάξη της Ελλάδας. Από το 2016, ο Νίκος είναι bartender και συνιδιοκτήτης του The Clumsies. Θεωρεί το επάγγελμά του «την πιο δημιουργική δουλειά στον κόσμο».

Λίγα λόγια για το METAXA

Από το 1888, είχε ξεκινήσει το ταξίδι αναζήτησης του μοναδικού κεχριμπαρένιου ποτού για τον Οίκο Μεταξά. Απολαύστε τη μοναδική γεύση του Μοσχάτου Σάμου, τα παλαιωμένα οινικά αποστάγματα, συνδυασμένα με μεσογειακά βότανα για μια εμβληματική γευστική απαλότητα.

Δημιουργία του Metaxa Master, Κωνσταντίνου Ράπτη το METAXA 12 Stars προσφέρει μία αξεπέραστη γεύση. Ο γνήσιος χαρακτήρας του αποτελεί συνώνυμο του ταξιδιού, αφού αυτό που έχει σημασία είναι το στοιχείο της εξερεύνησης. Το κοιτάζεις, το αφουγκράζεσαι, το αισθάνεσαι. Το METAXA 12 Stars το εξερευνάς!

Αυτό το ταξίδι εξερεύνησης αποτυπώνεται στα METAXA Signature Cocktails που θα δημιουργηθούν στην διάρκεια του EXPLORE GREECE.

Instagram: @metaxa.official Facebook: METAXA #metaxa #dontdrinkexplore #ExploreGreece #METAXAxTheClumsies. Εξερεύνησε περισσότερα στο metaxa.com

Σχετικά με την Β.Σ. Καρούλιας

Η Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες οίνων και αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Η εταιρεία διαθέτει μια μακρά ιστορία και εμπειρία πολλών δεκαετιών στο χώρο. Μία σειρά από σημαντικές επιχειρηματικές κινήσεις της έχουν εξασφαλίσει μία σταθερή πορεία συνεχούς ανάπτυξης, που ιδιαίτερα μέσα στα τελευταία 15 χρόνια την έχουν αναδείξει σε έναν από τους ηγέτες της αγοράς οίνων, μπύρας, αλκοολούχων ποτών και πρόσφατα και ρoφημάτων και βαλσαμικών ξιδιών και προϊόντων Ελληνικής γαστρονομίας, στη χώρα μας. Διαχρονικός στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει, με υπεύθυνο τρόπο, μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων που διακρίνονται για την ποιότητά τους και χαρίζουν απόλαυση σε όλες τις στιγμές. Ανάμεσα στα διεθνή σήματα που σήμερα διακινεί  η Β.Σ.ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων τα : METAXA, Stolichnaya, Remy Martin, Cointreau, NOS, Raven Rare, Cutty Sak, Label 5, Ocho Tequila, Jagermeister, Glenmoray, Mount Gay Rum, Βlue Beetle Gin, Artesano Rum, The Botanist Gin, Bruichladdich κ.α. Επίσης το τσίπουρο και το απόσταγμα σταφυλιού Τσιλιλή, το Ούζο 12, το ούζο Πλωμαρίου Πιτσιλαδή και το ούζο Καζανιστό Στουπάκη, τα λικέρ μαστίχας Ομηρικό, καθώς και μια σειρά από κορυφαίους ελληνικούς οίνους των κτημάτων Κυρ-Γιάννη, Αβαντίς, Ζαφειράκη, Τρουπή, Μπαραφάκα, Γαβαλά, Nτουράκη, Χατζηγεωργίου οι μπύρες Septem, Estrella Damm, Peroni, Pilsner Urquell, Paulaner κ.α , οι καφέδες Cortese και Dalmayr κ.α.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA