Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
29.03.2024

Ανακυκλωμένο νερό θα πίνει σε μια δεκαετία η Αυστραλία

Τα αποθέματα του ταμιευτήρα που προμηθεύει το Σίδνεϊ με νερό αρκούν μόλις για τέσσερα χρόνια.
Ανακυκλωμένο νερό θα πίνει σε μια δεκαετία η Αυστραλία

Μία δημογραφική έκρηξη θα έχει ως αποτέλεσμα πολλοί Αυστραλοί να βασίζονται πλέον σε ανακυκλωμένα λύματα για πόσιμο νερό μέσα στην επόμενη δεκαετία, εκτιμούν ειδικοί.  

Με τον σημερινό ρυθμό ανάπτυξης, σε 40 χρόνια από τώρα ο πληθυσμός της Αυστραλίας θα ξεπεράσει τα 40 εκατομμύρια. «Για να αναπτυχθεί πραγματικά η Αυστραλία και να έχουμε ανταγωνιστικές και βιώσιμες πόλεις, πρέπει να υιοθετήσουμε τη μέθοδο της επαναχρησιμοποίησης νερού», τονίζει ο υπεύθυνος της Εταιρίας Ύδρευσης της χώρας ‘Ανταμ Λόβελ.  

Μέχρι το 2058, η Μελβούρνη θα έχει ξεπεράσει το Σίδνεϊ σε πληθυσμό και θα είναι πλέον η πιο κατοικημένη πόλη της χώρας. Ο Λόβελ εκτιμά πως σε μικρότερες πόλεις της ενδοχώρας όπου δεν υπάρχει η επιλογή της αφαλάτωσης, η χρήση ανακυκλωμένου νερού θα αρχίσει πολύ νωρίτερα από τις παραλιακές μεγαλουπόλεις. Άλλωστε τα αποθέματα του ταμιευτήρα Warragamba που προμηθεύει το Σίδνεϊ με νερό αρκούν μόλις για τέσσερα χρόνια.   Όμως με τις αυξητικές τάσεις του πληθυσμού εκφράζονται τώρα φόβοι πως τα αποθέματα αυτά ίσως δεν κρατήσουν περισσότερο από μία διετία.   

Εξάλλου ακόμα και η μέθοδος της αφαλάτωσης θεωρείται παρωχημένη, αφού η μεταφορά νερού σε μεγάλες αποστάσεις από τη θάλασσα είναι πολύ ακριβή. Για την ώρα πάντως οι μεγαλύτερες αυξητικές τάσεις στον πληθυσμό παρατηρούνται στις παράκτιες πόλεις.  

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.