Categories: Ο ΚΑΙΡΟΣ

Βροχερός ο καιρός την Τετάρτη 10/01

Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018, έως και τις απογευματινές ώρες, σε ολόκληρη τη χώρα περιμένουμε νεφώσεις, αυξημένη υγρασία και, κυρίως το πρωί, τοπικές ομίχλες. Από αργά το απόγευμα πάντως και από τα δυτικά αναμένεται επιδείνωση του καιρού με βροχές, αρχικά στο Ιόνιο, και μέχρι το τέλος της ημέρας στα δυτικά ηπειρωτικά και στην Πελοπόννησο. Λίγες μεμονωμένες καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν στο Ιόνιο. Τη νύχτα προς Πέμπτη οι βροχές γρήγορα θα επηρεάσουν περιοχές της Δυτικής Θεσσαλίας, των Κυκλάδων, του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα την Αττική.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν, ενώ τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Τη νύχτα προς Πέμπτη ενδέχεται να εκδηλωθούν παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει συννεφιά, ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 12 βαθμούς, στην Ήπειρο από 5 έως 17, στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 14 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 7 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 16 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 7 έως 16 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη και στη Ρόδο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό, Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις που γενικά δε θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ και μόνο τοπικά θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ. Στο Νότιο και Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς και σταδιακά θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις που στα βόρεια πελάγη θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ και στα νότια πελάγη μέχρι το μεσημέρι τα 7 με 8 μποφόρ.

POPAGANDA