Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
20.04.2024

25/11/1974, αυτοκτονεί ο Nick Drake

Συμπληρώνονται 40 χρόνια από τον πρόωρο θάνατο του Nick Drake, που πάλευε να ισορροπήσει τη μουσική με την απελπισία της κατάθλιψης.
25/11/1974, αυτοκτονεί ο Nick Drake

Στις 25 Νοέμβρη 2014, συμπληρώνονται 40 χρόνια από το θάνατο, γι’άλλους αυτοκτονία, γι’ άλλους ατύχημα του Nick Drake, σε ηλικία μόλις 26 ετών. Ο ταλαντούχος τραγουδοποιός πλέον θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους βρετανούς καλλιτέχνες, αναγνώριση την οποία απέτυχε να βρει στο σύντομο της ζωής του. 

Τα τρία άλμπουμ που έβγαλε όσο ήταν εν ζωή, τα Five Leaves LeftBryter Layter και Pink Moon, είναι πλέον ένα κι ένα από τα γνωστότερα στο είδος τους, με το τελευταίο να είναι λίγο πιο καλογυαλισμένο και με τη συνοδεία μουσικών. Και τα τρία πάντως δεν πούλησαν πάνω από 5.000 αντίτυπα όταν πρωτοκυκλοφόρησαν. 

Το πρόβλημα όπως συνηθίζεται στις περιπτώσεις μεγάλων καλλιτεχνών με ταλαιπωρημένη ψυχική υγεία, είναι πως συνήθως πάσχουν από κάτι σοβαρό και οι διαγνώσεις δεν μπορούν να το λύσουν και να το διευκρινίσουν απόλυτα. Ο Drake αντιμετώπιζε ψυχολογικό πρόβλημα, το οποίο διαγνώσθηκε ως κατάθλιψη, με τα ανάλογα φάρμακα να δίνονται για την καταπολέμησή της. Όμως αυτά ήταν που θα αποτελούσαν και την αιτία του θανάτου του είτε αυτός προήλθε κατά λάθος είτε ως αυτοκτονία, λόγω υπερδοσολογίας. 

Ταυτόχρονα δε, ο Nick Drake αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα καλλιτέχνη που ζει κι επιμένει ακόμα και σαράντα χρόνια μετά το θάνατό του. Η μουσική που έγραψε από το 1967 μέχρι και το ’74 όταν και πέθανε είναι διαχρονική, αλλά δυστυχώς εκ των υστέρων προφητική, γιατί φανέρωνε τη δυσβάσταχτη εσωστρέφειά του.

https://www.youtube.com/watch?v=3sQv04CFSdE

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.