Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
30.03.2024

Αυτή η γλυκιά «τσούχτρα» τρώγεται με μανία στις ΗΠΑ

Είναι άραγε το Raindrop Cake το νέο must επιδόρπιο που δεν νοείται να λείπει από το αμερικανικό τραπέζι;
Αυτή η γλυκιά «τσούχτρα» τρώγεται με μανία στις ΗΠΑ

Εσείς θα δοκιμάζατε ένα κέικ που μοιάζει με μια μεγάλη σταγόνα βροχής; Ή με τσούχτρα καλύτερα;  Αν ναι, τότε σίγουρα θα δαγκώνατε το Raindrop Cake, το δημιούργημα του σεφ Darren Wong που έχει καταβολές από την μακρινή Ιαπωνία.

Από ποια υλικά όμως φτιάχνεται αυτό το μυστήριο επιδόρπιο; Πώς μπορεί και διατηρείται το σχήμα του χωρίς να διαλύεται;

To Raindrop Cake, ουσιαστικά είναι το mizu shingen mochi, το δημοφιλές ιαπωνικό γλυκό που έχει γίνει πλέον «λατρεία» στην Ιαπωνία. Μεταλλικό νερό, ζελατίνη και άγαρ είναι τα συστατικά που δημιουργούν αυτό το μοναδικό επιδόρπιο, το οποίο σερβίρεται με ψημένο αλεύρι σόγιας και σιρόπι ζαχαροκάλαμου.

Σύμφωνα με τον Wong, το Raindrop Cake είναι «μια ελαφριά, λεπτή και δροσερή σταγόνα βροχής που προορίζεται για το στόμα σας». Για να φανταστείτε, το νέο αμερικάνικο γλυκό έχει γίνει τόσο πολύ δημοφιλές που έχει δημιουργηθεί και ιστοσελίδα αποκλειστικά για αυτό.

https://www.youtube.com/watch?v=pCQUMAD-Jao

Ο Wong αποφάσισε να «φέρει» την συνταγή του κέικ στην Αμερική, αφού είδε πως το mizu shingen mochi έκανε θραύση στην Ιαπωνία. Πόσο δύσκολο είναι για εκείνον να διατηρεί το σχήμα του γλυκού; «Είναι ένας εφιάλτης!», ισχυρίζεται, ιδίως όταν το επιδόρπιο πρόκειται να αποθηκευτεί ή να μεταφερθεί. Το κέικ πρέπει να διατηρεί το σχήμα του, αλλά να εξακολουθεί να έχει την υφή του νερού. Επίσης, κάθε κέικ πρέπει να συσκευάζεται ατομικά, με συγκεκριμένο τρόπο, ώστε να προστατεύεται από την θερμοκρασία.

Screen Shot 2016-04-05 at 11.08.19 AM

Και τα προβλήματα αυτού του γλυκού δεν σταματούν εδώ. Ο Wong, στην προσπάθειά του να το φωτογραφήσει εννοείται πως δυσκολεύτηκε αρκετά. Ε, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να προσεγγίσεις ένα ημιδιαφανές, ή ακόμα και απόλυτα διαφανές αντικείμενο ανάλογα με τον φωτισμό και την γωνία λήψης. Για αυτό τον λόγο, ο Wong συμβουλεύτηκε τον φωτογράφο Tom Ireland, για να τον βοηθήσει, και αυτό ήταν μια μεγάλη πρόκληση για τον φωτογράφο, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με «μικρούς εχθρούς» που τους είχε υποτιμήσει. Ένας από αυτούς; Μα φυσικά η σκόνη! Το γλυκό από μόνο του λειτουργεί σαν μεγεθυντικός φακός και καταγράφει οτιδήποτε βρίσκεται γύρω του, αλλά και το σιρόπι δεν είναι «συνεργάσιμο», αφού δεν μένει στατικό για πολύ ώρα. Και σίγουρα όλα πρέπει να γίνουν με γρήγορους ρυθμούς, καθώς το κέικ εξατμίζεται εύκολα.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.