Categories: TECHNEWS

2016: Τα 10 καλύτερα apps σύμφωνα με το περιοδικό Time

Tα applications έχουν γίνει πλέον δεύτερη φύση στα ψηφιακά περιβάλλοντα σε απανταχού κινητά και tablets και με τη συνεχή τους άνοδο και την πληθώρα με την οποία εμφανίζονται, το περιοδικό Time έκανε μία επιλογή με αυτά που ξεχώρισαν φέτος.

10. A Good Snowman is Hard to Build

Ένα puzzle game στο οποίο ένα μαύρο πλασματάκι φτιάχνει χιονανθρώπους ανάμεσα σε κήπους ήταν ένα από τα πιο χαριτωμένα παιχνίδια της χρονιάς.

9. Spotify

Αναμφισβήτητα, ο βασιλιάς στο άκουσμα της μουσικής σήμερα δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα.

8. ΝΥΤ Cooking

Ένα γαστρονομικό app από το Νew York Times που λύνει τα χέρια με συνταγές και στο οποίο μπορεί κάποιος να αποθηκεύσει και συνταγές που βρίσκει σε άλλα site.

7. NPR One

To ραδιοφωνικό app της λίστας, το οποίο βρίσκει εξατομικευμένες επιλογές για κάθε γούστο και στο οποίο μπορεί κάποιος να ακούσει και podcasts on demand. 

6. WhatsApp

H εφαρμογή που μετρά 7 χρόνια και ανήκει στην εταιρεία του Facebook, αποτελεί μία εναλλακτική επιλογή στην αποστολή μηνυμάτων σε όλο τον κόσμο και εκτιμάται ότι χρησιμοποιήθηκε φέτος από το 55% των χρηστών, με τον εκπληκτικό αριθμό του 1 δισεκατομμυρίου χρηστών.

5. Pokemon Go

To παιχνίδι που επανέφερε τα τερατάκια τσέπης στη μόδα, συνδυάζοντας το ψηφιακό με το πραγματικό περιβάλλον και βρήκε πιστούς από τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του δεν θα μπορούσε να λείπει, φυσικά, από τη λίστα.

4. Snapchat

Mπορεί να υπάρχει από το 2011, αλλά φέτος ήταν η χρονιά του Snapchat,  το οποίο γνώρισε μεγάλη δημοτικότητα με την αποστολή μηνυμάτων-φωτογραφιών, με τα διάφορα αστεία φίλτρα της εφαρμογής να έχουν μεγάλη απήχηση στους χρήστες.

3. Signal

Η πιο…μυστικοπαθής εφαρμογή της λίστας, με την οποία μπορεί κάποιος να στέλνει μηνύματα χωρίς αυτά να είναι ορατά στην εταιρεία της εφαρμογής, προτιμήθηκε πολυ για επαγγελματικής φύσεως συνεννοήσεις – αναμενόμενο.

2. Messages

H default εφαρμογή μηνυμάτων της Apple, ύστερα από τη φετινή αναβάθμισή του αξίζει μία θέση στη λίστα.

1. Venmo

Την κορυφή της λίστας καταλαμβάνει μία εφαρμογή που δεν χρησιμοποιείται στην Ευρώπη, αλλά η δυνατότητα ψηφιακής αποστολής χρημάτων που προσφέρει φαίνεται να έλυσε τα χέρια των Αμερικανών χρηστών.

Πηγή: Time

Ελένη Τζαννάτου

Share
Published by
Ελένη Τζαννάτου