Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
20.04.2024

19/1/1955, κυκλοφορεί το Scrabble

Βασισμένο σε μια παλιά ιδέα από το 1931, κυκλοφορεί με τη μορφή που το ξέρουμε (σχεδόν), ένα από τα διασημότερα επιτραπέζια παιχνίδια.
19/1/1955, κυκλοφορεί το Scrabble

Το Scrabble, το νούμερο 1 επιτραπέζιο με λέξεις, έχει τις αρχές του στο 1931. Ο «εγκέφαλος» Alfred Butts, ένας άνεργος κατασκευαστής παιχνιδιών, προσπαθούσε να επανέλθει μετά το οικονομικό κραχ της εποχής, θέλοντας να δημιουργήσει ένα δικό του, καινούριο παιχνίδι, το οποίο θα συνδύαζε στοιχεία τύχης και ικανότητας σχηματισμού λέξεων. Το αποτέλεσμα είχε όνομα «Lexico» (αργότερα θα έπαιρνε την ονομασία Criss-Cross). Έξι χρόνια μετά, πρόσθεσε και ταμπλώ στο επιτραπέζιο και η τελική μορφή άρχισε να τελειοποιείται.

Περίπου την ίδια περίοδο όμως, το 1939, ο George Coffin, σκαρφίστηκε κι εκείνος ένα «σταυρολεξικό» παιχνίδι με τίτλο, «Autowords», αλλά δεν το κυκλοφόρησε μέχρι το 1955. Από τότε, σταδιακά και με ζυμώσεις ανάμεσα στα δυο παραπάνω παιχνίδια, γεννήθηκε το Scrabble όπως το ξέρουμε, ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια στις ΗΠΑ, μεταφρασμένο σε εκατοντάδες γλώσσες, από Εβραϊκά, Ελληνικά, Αραβικά, Γιαπωνέζικα, Ρωσικά, μέχρι και μια ξεχωριστή έκδοση σε Μπράιγ. 

https://www.youtube.com/watch?v=mSRjsJuw7bQ

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.