Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
15.04.2024

17/12/1989, το ντεμπούτο των Simpsons

Όλα ξεκίνησαν με το χριστουγεννιάτικο επεισόδιο που προβλήθηκε σαν σήμερα στις ΗΠΑ.
17/12/1989, το ντεμπούτο των Simpsons

Στις 17 Δεκέμβρη 1989 ντεμπούταρε στην Αμερική η πιο δυσλειτουργική οικογένεια (μαζί με τους Μπάντι) που έχουμε δει στα τηλεοπτικά χρονικά. Οι Simpsons, το μακροβιότερο sitcom στην ιστορία της αμερικανικής τηλεόρασης ξεκινάει το ταξίδι του πριν από 25 χρόνια σαν σήμερα. Το μοναδικό επεισόδιο της σειράς που προβλήθηκε κατά τη δεκαετία του ’80 είναι το «The Simpsons Roasting on an Open Fire», με την απέλπιδα προσπάθεια του πάτερ-φαμίλια Χόμερ Σίμσον να βρει λεφτά για να πάρει δώρα για τα Χριστούγεννα. 

Η αλήθεια είναι πως η σειρά επρόκειτο να ξεκινήσει νωρίτερα, με ένα επεισόδιο που θα μας σύστηνε στους νέους χαρακτήρες, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε επειδή το στούντιο θεώρησε πως η ποιότητα των σκίτσων είναι κάτω του μετρίου και θα έπρεπε να ξαναφτιαχτούν. Κι έτσι οδηγηθήκαμε σε αυτό το χριστουγεννιάτικο και κάπως ξαφνικό ντεμπούτο.

Η σειρά, υπήρξε δημιούργημα των Ματ Γκρίνινγκ, Σαμ Σάιμον και Τζέιμς Λ. Μπρούκς, που προσπάθησαν να προσφέρουν ένα εναλλακτικό μοντέλο οικογένειας, δίνοντας ένα ρεαλισμό και έναν υπόγειο σαρκασμό πάνω στους χαρακτήρες τους, περνώντας μηνύματα πολύ πιο εύκολα μέσω του animation παρά σαν μια ζωντανή εκπομπή. Καυτηρίαζαν τα υποκριτικά χαμόγελα των χαρούμενων μικρο/μεσο-αστικών οικογενειών στις ΗΠΑ, έδειχναν ένα πολύ πιο ακραίο, μα κατά ένα περίεργο τρόπο κοντινό στην πραγματικότητα ύφος μιας τυπικής οικογένειας μπροστά και πίσω από τις πόρτες του σπιτιού της. 

https://www.youtube.com/watch?v=bSpFPM92goU

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.