Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
18.09.2023

Στις 14 Ιανουαρίου 1966 ο David Bowie ηχογραφεί το πρώτο του τραγούδι

Είναι το "Can't help thinking about me".
Στις 14 Ιανουαρίου 1966 ο David Bowie ηχογραφεί το πρώτο του τραγούδι

Το “Can’t Help Thinking About Me” ήταν το πρώτο κομμάτι που κυκλοφόρησε ο David Jones με το ψευδώνυμο Bowie. Το έγραψε το 1965 και ήταν το πρώτο του single που κυκλοφόρησε ποτέ στις ΗΠΑ. Το εν λόγω κομμάτι ηχογραφήθηκε μέσα σε 5 μέρες από τον τότε 18χρονο Bowie που υπέγραψε με την Pye Records σαν “David Bowie with the Lower Third” στις 25 Νοεμβρίου 1965 μέσω του παραγωγού Tony Hatch. Ο Hatch έκλεισε το συμβόλαιο του Bowie βασίσμενος σε δύο ντέμο του, το “Can’t Help Thinking About Me” και το “Now You’ve Met The London Boys”.

Το launch party της κυκλοφορίας έγινε με δάνειο του επιχειρηματία Raymond Cook και πήρε χρόνια για να ξεπληρωθεί το χρέος. Στο πάρτι ήταν παρόν ο πατέρας του John Lennon, Alfred, ο οποίος είχε συμβόλαιο στην ίδια εταιρία. 

Το “Can’t Help Thinking About Me” κυκλοφόρησε επίσημα στις 14 Ιανουαρίου 1966 και το Μάιο στις ΗΠΑ, αλλά τα μέλη της μπάντας Lower Third είχαν αποσπαστεί από τον David ήδη από τις 28 Ιανουαρίου του ίδιου έτους για οικονομικούς λόγους. Το τραγούδι ενώ πήρε καλές κριτικές, δεν τα κατάφερε ποτέ στα charts. Επίσς ο Bowie, σπάνια το τραγουδούσε live, ενώ είχε δηλώσει πως περιέχει δύο από τους χειρότερους στίχους που έγραψε ποτέ. “I actually have to sing this….’My girl calls my name “Hi Dave”, Drop in, Come back, See you around if you’re this way again….”

Συλλεκτικό σήμερα, στοιχίζει πάνω από 600 λίρες, ενώ στις ΗΠΑ έχει ξεπεράσει τα 1000 δολάρια. 

https://youtu.be/K1MXonBG5NI

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.