_MG_4106

Χρουτς-χρουτς! Ένα αλλιώτικο χτύπημα στην πόρτα της Sprint 6 χρόνια πριν. Έτσι ξεκίνησε μια υπέροχη σχέση άδολης αγάπης. Ήταν ένα απόγευμα του Φλεβάρη του 2008, όταν δεν ακούσαμε το συνηθισμένο ήχο κουδουνιού και όταν ανοίξαμε δεν ήταν φυσικά κάποιος πελάτης…Ένα υπέροχο άσπρο, χιονάτο πλάσμα με μαύρο μπάλωμα στο ένα του μάτι, σαν άλλος πειρατής μας έκλεψε την καρδιά. Μισοπεθαμένο στο χαλάκι από χτυπήματα «ανθρώπων» και δαγκωματιές μας κοίταξε γεμάτο πόνο.

Το πρώτο πράγμα που θυμάμαι ότι ένοιωσα ήταν αγωνία για το αν θα μπορούσε να ζήσει και ταυτόχρονα οργή για όσους μπορούν να κάνουν κακό σε τόσο αθώα πλάσματα. Και μετά ένα κύμα αγάπης. Αυτό ήταν! Η απόφαση είχε παρθεί. Αυτό το σκυλάκι θα σωθεί και θα μείνει μαζί μου.

Η εμπειρία δεν μου ήταν ξένη. Στη ζωή μου, θυμάμαι, από παιδί λαχταρούσα να πάρουμε στο σπίτι μας ένα ζωάκι. Δύο φορές μέχρι τα 12 απέκτησα 2 γατάκια και ένα σκυλάκι, αλλά δεν ευτύχησα να τα δω να μεγαλώνουν μαζί μου. Έτσι με την πρώτη ευκαιρία σαν ενήλικας, από το 1990, μέχρι σήμερα, με ένα μικρό κενό, πάντα είχα ένα σκύλο στο σπίτι. Τη Lace, μια υπέροχη θηλυκιά ντοπερμανίτσα και τον Λέων, τον κούκλο μου, έναν καθαρόαιμο αλήτη. Και να που ξαφνικά βρέθηκα και με έναν στο γραφείο. Απέκτησε σπίτι… εταιρεία για την ακρίβεια. Του έβαλα ένα σπιτάκι στην αυλή της Sprint και μετά από λίγο χρόνο δισταγμού και φόβου, όταν αρχίσαμε να τον φροντίζουμε και να νοιώθει αγάπη, ξεθάρρεψε. Σε 2 μήνες έγινε τελείως καλά και μετακόμισε μέσα στα γραφεία. Έγινε το μωρό μας, η χαρά μας, η έμπνευση μας.

_MG_4203

Ο Rex! Πανέξυπνος, έγινε ένα αυθεντικό σκυλί της διαφήμισης… άρχισε να μας πουλάει και να μας αγοράζει. Και όχι μόνο εμένα αλλά όλους. Αστείος και χαριτωμένος, ζωηρός και τρυφερός, αγαπησιάρης και καλότροπος, ε.. καμιά φορά και απαιτητικός. Με τα κόλπα του κέρδισε τα παιδιά στο γραφείο, τους courier, τους συνεργάτες αλλά και τους πελάτες.

Μας έδειξε αμέσως ποιος είναι ο χώρος του, τον οριοθέτησε…. Έψαχνα τα σημάδια του στους ορόφους και τα γραφεία μας. Τα ανακάλυψε όμως ο Λέων, ο άλλος μου σκύλος από το σπίτι, σε μια σπάνια επίσκεψή του στη δουλειά… της μαμάς του… Τώρα ξέρω τι θεωρεί δικό του, όλο το κτίριο!

Κυκλοφορεί όλη μέρα ανάμεσά μας, αεικίνητος και ζητιανεύει φαΐ, ενώ έχει ήδη τελειώσει το δικό του και επειδή είναι λεπτός και καπάτσος, όλοι πέφτουμε και του δίνουμε και από το δικό μας. Το καλύτερό του όμως είναι οι χαρτοπετσέτες που βρίσκει μόνος του. Τρελαίνεται. Ενίοτε έχει όρεξη και για χαρτονομίσματα…. 10ευρα κατά προτίμηση από τα παιδιά στο studio. Μετά πανευτυχής βέβαια ανεβαίνει στο γραφείο του Προέδρου ή το δικό μου και ξαπλώνει ανάσκελα στους καναπέδες.

_MG_3996

Αν δεν του δώσω σημασία όταν δουλεύω ή είμαι στην αίθουσα με πελάτη, έχει έναν μοναδικό τρόπο να δείχνει τη δυσαρέσκεια του και να τραβήξει την προσοχή μου. Ανεβαίνει στο γραφείο. Απλά πράγματα! Δεν έχει πρόβλημα και με το τραπέζι συμβουλίου… ιδίως όταν έχει και μπισκότα. Έχει τρόπους το παιδί!

Τον λατρεύω ότι κι αν κάνει, γιατί είναι απλά υπέροχος. Γι’ αυτό δεν έχω πρόβλημα να θυσιάσω Σαββατοκύριακα για να πάω στο γραφείο να του κάνω παρέα. Τι άλλο πια!

Έχω βέβαια κι εγώ τις ανοχές μου. Κάπου-κάπου θα ‘θελα να τον πνίξω. Να όπως προχθές στη φωτογράφηση που αγάπησε το φωτογράφο και ήθελε sex. Και του το έδειξε. Και μετά το έδειξε στον courier και μετά στο παιδί που έφερε τον καφέ και μετά…. και μετά… Ως εκεί! Με εκθέτει ανεπανόρθωτα σε όλους τους άντρες πελάτες και επισκέπτες.

_MG_4027

Η πολυδιάστατη προσωπικότητά του με εμπνέει κι έτσι ανάλογα με τη συμπεριφορά του τον φωνάζω με διάφορα ονόματα: Γλυφτράκο, Ξουξούλη, Άντρακλα, Σκουπιδιαράκο, Καραγιοζάκι. Ακούει σε όλα και τα ακούνε και όλοι που βρίσκονται μπροστά. Δεν με νοιάζει όμως. Είναι τα χαϊδευτικά του και τα συνοδεύω με ατελείωτα χάδια και φιλιά.

Τα καμώματά του είναι άπειρα, έτσι επάξια έχει γίνει ο ήρωας μας σε διαφήμισή μας, κάρτες, mails, στη γιορτινή μας σελίδα στο facebook, βιντεάκια, μέχρι και … λογότυπο σε μια πρόσφατη νέα μας δραστηριότητα είναι πια: τη REX bites.

Αν θα χώριζα για χάρη του; Μα φυσικά! Και για αυτόν και για τον Λέων, αλλά σσσ να μην το ακούσει ο Ντίνος. Μην χάσω μαζί με τον άντρα και τη δουλειά μου. Δεν είναι τέτοιες εποχές!

*Η Μαρίνα Καραστεργίου είναι Γενική Διευθύντρια της διαφημιστικής εταιρίας Sprint.