l7

Ο Λουκάς και η Κλειώ είναι ανήσυχα πνεύματα. Ανεβαίνουν σε πλαγιές, τσουλάνε στα βουνά, καβαλάνε τα κύματα, χορεύουν στον αέρα, με λίγα λόγια, αγαπούν τα extreme sports και έχουν βρεθεί σε διάφορα σημεία του πλανήτη για να το αποδείξουν. Πριν λίγους μήνες αποφάσισαν να βάλουν ακόμη κάτι ριψοκίνδυνο στη ζωή τους. Το εμπόριο ρούχων. Έχοντας λοιπόν παράλληλα αγαπήσει το fashion sport style που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί και αναπτυχθεί παγκοσμίως αλλά παραμένοντας οι ίδιοι παιδιά μιας urban κουλτούρας, σκέφτηκαν να χαρίσουν τη δική τους φαντασία σε ένα νέο, προσωπικό τους brand. Και οι επιδόσεις τους δείχνουν ότι μάλλον καλά έπραξαν. Στο showroom που έχουν φτιάξει στο κέντρο της Αθήνας, μπορεί να βρει κανείς ρούχα άριστης ποιότητας με σχέδια καθόλου συνηθισμένα, ακόμη και αν δεν αγαπάει τον αθλητισμό αλλά ακολουθεί πιστά την urban κουλτούρα. Οι δυο τους εκφράζουν κάθε πτυχή του fun και ενίοτε εκκεντρικού εαυτού τους μέσα από τις δημιουργίες τους και έχουν ήδη θέσει πολύ υψηλούς στόχους για το μέλλον. Η διάθεση υπάρχει και απ’ ότι φαίνεται και η ανταπόκριση. Με σύνθημα το μότο «WeRideLocal», αψηφούν τη μονοτονία και γεμίζουν με χρώματα την καθημερινότητα.

l5

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον χώρο της ένδυσης και μάλιστα στοχεύοντας στους λάτρεις των σπορ; Ο βασικός λόγος είναι  ότι εμείς οι ίδιοι είμαστε λάτρες των σπορ και κυρίως των extreme. Όλα ξεκίνησαν όταν μέναμε στην Αυστρία πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, όπου είχαμε πάει με σκοπό να περάσουμε εκεί την χειμερινή σεζόν δουλεύοντας σε χιονοδρομικό και κάνοντας snowboard. Πολλά λοιπόν απογεύματα όταν γυρνούσαμε σπίτι συζητούσαμε, μοιραζόμασταν ιδέες και όνειρα. Κάποια στιγμή αναφερθήκαμε στο πώς θα ήταν να είχαμε ένα δικό μας brand και τι ακριβώς θα προσφέραμε. Δεν άργησε λοιπόν η στιγμή που η απογευματινή κουβέντα έγινε πραγματικότητα γυρνώντας πίσω στην Ελλάδα. Μεγάλο κίνητρο αποτέλεσε η κοινή μας επιθυμία να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας αλλά κυρίως κάτι ελληνικό.

Η κρίση σε όλους τους τομείς αλλά κυρίως στα ρούχα είναι δεδομένη. Η εξειδίκευση λοιπόν και το στοχευμένο κοινό κάνει τα πράγματα λίγο πιο εύκολα; Σίγουρα. Όταν ξεκινάς κάτι από το μηδέν και σε έναν τομέα πρωτόγνωρο, όπως η ένδυση για εμάς, είναι πολύ πιο εύκολο να έχεις target group, δηλαδή στοχευμένο κοινό και ειδικά όταν εσύ ο ίδιος ανήκεις σε αυτό το κοινό και γνωρίζεις  τι προσδοκίες έχει κάποιος από το προϊόν. Κανείς στην Ελλάδα δεν είχε ασχοληθεί με εμφανίσεις τέτοιου τύπου και γενικά υπήρξε ένα κενό στην αγορά που μας ενδιέφερε και θελήσαμε να το εκμεταλλευτούμε δημιουργικά. Δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από αντίστοιχα ξένα προϊόντα καθώς η ποιότητα και τα σχέδια μας είναι απολύτως προσεγμένα και πάνω από όλα 100% ελληνικά καθώς όλη η διαδικασία παραγωγής τους γίνεται στην Αθήνα. Επίσης πολλοί ήταν αυτοί που δεν ανήκουν στον κόσμο των extreme sports αλλά παρ’ όλα αυτά ενθουσιάζονται και επιλέγουν τα ρούχα μας ως πιο εκκεντρική streetwear επιλογή. 

Τι χαρακτηρίζει τα ρούχα σας; Τα έντονα χρώματα είναι αναμφισβήτητα το χαρακτηριστικό τους. Πέραν αυτού είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να ξεχωρίζουν και να προσδίδουν ιδιαίτερο στυλ σε αυτόν που τα φοράει, κάτι πολύ επιθυμητό από τους αθλητές αυτών των σπορ αλλά και όχι μόνο. Εκτός από το αισθητικό κομμάτι, μεγάλη βάση έχουμε δώσει στην ποιότητα, κάτι που όλο και τείνει να εκλείψει από τον χώρο του ρούχου. Και ο κόσμος που παραγγέλνει ή μας επισκέπτεται και βλέπει το προϊόν μας από κοντά, το αναγνωρίζει αυτό. Η αναγνώριση αποτελεί σίγουρα την κινητήριο δύναμη ώστε να συνεχίζουμε και να επιμένουμε στο όνειρό μας.

l1
l6

Από πού εμπνέεστε τα σχέδια και τα ευφάνταστα ονόματα όπως: Dawg, Lolly Heart, Holy Galaxy, Buzz, Candy Vida; Πηγή έμπνευσης για τα σχέδιά μας είναι κυρίως η αθλητική και urban κουλτούρα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλά ερεθίσματα και επιρροές υποσυνείδητα, είτε από το internet είτε από τις βόλτες μας στο κέντρο της Αθήνας, στην παραλία και οπουδήποτε αλλού μπορεί να βρεθούμε. Τα ονόματα προκύπτουν στην πορεία αυθόρμητα, εφ’ όσον έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία σχεδίασης και εννοείται πως πάντα συμβαδίζουν με το ύφος των γραφικών που απεικονίζεται στο κάθε προϊόν.

Το logo σας, συνοδεύεται από την ατάκα WeRideLocal. Πώς προέκυψε; Η πρώτη σκέψη μας ήταν ένα minimal και αναγνωρίσιμο σχεδιαστικά logo. Το local που σημαίνει «ντόπιος» είναι μια λέξη που χρησιμοποιείται πολύ συχνά για να δηλώσει ότι κάποιος είναι θαμώνας σε ένα συγκεκριμένο μέρος. Έτσι και το ανθρωπάκι μας είναι ο local που κρύβεται μέσα στον καθένα μας. Το WeRideLocal είναι το brand name μας, το concept και η ιδεολογία μας. Αυτές οι τρεις λέξεις συμβολίζουν την ομαδικότητα που συναντάς σε κάθε παραλία, βουνό, δρόμο, σποτ και το πώς ένα άθλημα, όποιο και να είναι αυτό, συνδέει τους ανθρώπους.

l9
l11

Με ποια σπορ έχετε ασχοληθεί και ποιο είναι το αγαπημένο σας; Και οι δύο ασχολούμαστε για πάρα πολλά χρόνια με το snowboard αλλά και με πολλά άλλα σπορ κατά καιρούς, όπως surf, skate, wakeboard. Πλέον όμως, μας έχει κερδίσει το kitesurf το οποίο σου επιτρέπει να περνάς πολλές ώρες στο νερό ευχάριστα και γεμάτες αδρεναλίνη. Αν και είναι αρκετά ακριβός ο εξοπλισμός σίγουρα αξίζει η επένδυση διότι είναι ένα άθλημα που ενδείκνυται στην Ελλάδα, τη χώρα του ήλιου, της θάλασσας και του αέρα.

Είμαστε εξοικειωμένοι στην Ελλάδα με τέτοιου είδους αθλήματα; Αν και για πολλά χρόνια το χόμπι των Ελλήνων ήταν οι καφετέριες, πιστεύουμε ότι τελευταία αναπτύσσεται ραγδαία ο αθλητισμός και ειδικά ο extreme. Αυτό το βλέπουμε και στο χώρο του kitesurf, όπου χρόνο με το χρόνο, ο κόσμος στις παραλίες αυξάνεται. Το γεγονός αυτό είναι πολύ θετικό γιατί έτσι αναπτύσσεται και ο αθλητικός τουρισμός στη χώρα μας και ειδικά στα νησιά.

Τι σχέδια έχετε για το μέλλον; Τα σχέδια που έχουμε είναι πολλά αλλά τα πιο σημαντικά είναι να καταφέρουμε να μεγαλώσουμε τη γκάμα μας με νέα προϊόντα και να κάνουμε κάποιες συνεργασίες με καλλιτέχνες και αθλητές, οι οποίοι θα προσδώσουν το δικό τους ύφος στο brand αλλά και θα προβληθούν μέσω αυτού. Η μεγάλη μας επιθυμία βέβαια δεν παύει να είναι να καταφέρουμε να επεκταθούμε και στο εξωτερικό, προβάλλοντας την Ελλάδα μέσω ενός δυνατού ελληνικού brand.

l8
l12
l10
l2

eshop: www.weridelocal.com
Ήβης 23, Μοναστηράκι (κλείνοντας ραντεβού)
Τηλ. 2112154745 ή 6976753812