Αυτοί είναι οι 13 πιο «ριζοσπαστικά» ντυμένοι πολιτικοί όλων των εποχών

Το άρθρο της Telegraph έχει τίτλο «Από το δερμάτινο τζάκετ του Βαρουφάκη, στην μπαντάνα του Μπερλουσκόνι αυτοί είναι οι πολιτικοί με το πιο “ριζοσπαστικό” ντύσιμο».

Η αλήθεια είναι πως μετά τις 25 Ιανουαρίου, τα, social αλλά και παραδοσιακά, media έχουν ασχοληθεί περισσότερο με τις στιλιστικές επιλογές της νέας κυβέρνησης, παρά με τα έργα της. Στο spotlight έχει βρεθεί ο νέος Υπουργός Οικονομικών, με τις ενδυματολογικές του επιλογές που έχουν σχολιαστεί, περισσότερο κι από αυτές της Lady Gaga. Η έλλειψη γραβάτας και τα φαντεζί πουκάμισα, προκάλεσαν αίσθηση στην Ευρώπη και συγκλόνισαν όσους παραμένουν πιστοί στο παραδοσιακό αυστηρό dresscode των ακριβά κοστουμιών και των ταγέρ.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατάφερε μέσα σε μια εβδομάδα να βρεθεί στη λίστα των αντισυμβατικά ντυμένων πολιτικών. Ποιους όμως υπερσκέλισε σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα; Να πέσει η λίστα… 

Γιάνης Βαρουφάκης 

Το σκανδαλώδες δερμάτινο μπουφάν βγαλμένο από τις Αέρινες Σιωπές, έφερε τον Βαρουφάκη στην κορυφή της λίστας.

Jose Muhica

O πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης φιγουράρει δεύτερος στην λίστα, εξαιτίας του πολύ «χαλαρού» ενδυματολογικού του κώδικα. Η Telegraph σχολιάζει πως ο Muhica δεν φοβάται να  ντυθεί σαν τον Slavoj Zizek φορώντας τα ρούχα του πατέρα του μπροστά στον διεθνή τύπο.

  

Evo Morales

Νούμερο 3 ο βολιβιανός πρόεδρος, που παρουσιάζεται ως μια κάζουαλ φιγούρα που προτιμά τις ρίγες, δημοφιλές pattern της λατινοαμερικάνικης χώρας.

Michael Foot

Στο νούμερο 4, ο πρώην αρχηγός του βρετανικού Εργατικού Κόμματος, για την γνωστή του προτίμηση στα duffel coats. 

 

Rosa DeLauro

Mέλος του αμερικανικού Κονγκρέσου κατέκτησε την πέμπτη θέση ως ένα πολιτικό fashion icon, εξαιτίας των extravagant γυαλών της και των έντονων pattern που επιλέγει, όπως για παράδειγμα το floral. 

 Narendra Modi

Ο Ινδός πρωθυπουργός φιγουράρει στο νούμερο έξι, για τη συνήθειά του να φοράει ρούχα που έχουν τυπωμένο πάνω το όνομά του. Ναι, οι ρίγες του σακακιού αποτελούνται από το όνομά του. Η μετριοφροσύνη είναι προφανέστατα μια από τις αρετές του πρωθυπουργού.

Hugo Chavez

Ο πρώην πρόεδρος της Βενεζουέλας δεν απαρνήθηκε ποτέ το casual στυλ του, για καμία πολιτική νόρμα.

Podemos

Η Telegraph σχολιάζει πως τα μέλη του κόμματος ντύνονται σαν σουηδική folk μπάντα και τους αποκαλεί “Syriza wannabes”. 

Joyce Banda

Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Μαλάουι, κέρδισε το θρόνο στον οποίο κάθεται με την στιλιστική της αξία. Αστειευόμαστε φυσικά, αλλά  θα μπορούσε. 

Nelson Mandela  

Από το 1994, όπου εκλέχθηκε πρόεδρος της Νότιας Αφρικής μέχρι και τον θάνατό του, ο Mandela εντυπωσίαζε πάντα με τις “πουκαμισάρες” του. Για αυτό βρίσκεται στη θέση νούμερο δέκα. 

 

Jacob Zuma

Στην 11η θέση ο τωρινός πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, που φόρεσε αυτό το bikers jacket κατά την διάρκεια της εκλογικής του καμπάνιας το 2009. Η εφημερίδα αναφέρει, ότι το εν λόγω πανωφόρι, πουλήθηκε δύο χρόνια αργότερα για πάνω από 20.000 λίρες σε έναν πλειστηριασμό. 

  

Sylvio Berlusconi

Ο ιταλός της καρδίας μας, ο ερωτικός Sylvio τερματίζει δωδέκατος εξαιτίας αυτής την “σχεδόν προσβλητικής” μπαντάνας που φόρεσε όταν υποδέχθηκε τον Tony Blair και την γυναίκα του, το 2004. Ίσως να έπρεπε να είχε καταδικαστεί μεταξύ των άλλων και για αυτό το στιλιστικό ατόπημα. 

 

Michelle Obama

Τελευταία, αλλά σαφώς καλύτερη, η Πρώτη Κυρία των Η.Π.Α., η οποία κάνει τις fashion editors ανά τον κόσμο να της πλέκουν το εγκώμιο σε κάθε της εμφάνιση. Εδώ εικονίζεται κατά την επίσκεψή της στην Σαουδική Αραβία, χωρίς μαντήλα, υπερασπιζόμενη το δικαίωμα των γυναικών να κυκλοφορούν δημοσίως με ακάλυπτο κεφάλι. 

Φιλίππα Δημητριάδη

Η Φιλίππα Δημητριάδη είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και ζει μέχρι σήμερα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Share
Published by
Φιλίππα Δημητριάδη