Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaDESIGN

Οι Urban Soul Project μας έχουν συνηθίσει σε εντυπωσιακούς χώρους. Αυτή τη φορά μας ξεναγούν σε ένα σύγχρονο διαμέρισμα τοποθετημένο σε ένα διατηρητέο κτίριο του 1930 στη Θεσσαλονίκη.

Το design των Urban Soul Project έχει διεθνή αέρα. Κάθε φωτογραφία έργων τους, από την Ελλάδα ή το εξωτερικό, στέκεται αντάξια στις σελίδες των glossy περιοδικών για το design.
Φωτογραφίες: Kimberley Powell

 

Σε ένα διατηρητέο κτίριο του 1930, το The Transparent Apartment βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εκμεταλλεύεται με έναν δικό του μοναδικό τρόπο την γεωμετρία και διαθέτει εντυπωσιακά διάφανα σημεία.

Η τυπολογία της κάτοψης εμφανίζει την μοναδικότητα ενός διαμερίσματος στο οποίο μπορεί να κινηθεί κανείς κυκλικά γύρω από το κέντρο του, μέσω του στεγασμένου εξώστη στον οποίο βλέπει η κουζίνα και το δωμάτιο.

Οι χώροι στην όψη του δρόμου έχουν διανοιχτεί έτσι ώστε να ενοποιηθούν σε ένα νοητό τετράγωνο χώρο. Καθιστικό, χώρος φαγητού, κυρίως υπνοδωμάτιο και μπάνιο είναι σε συνέχεια, με το μπάνιο να χωρίζεται με σταθερό υαλοπέτασμα, έχοντας οπτική προς το καθιστικό.

Έχει σχεδιαστεί η κεντρική επιφάνεια του wc με πράσινο μάρμαρο Τήνου, το οποίο περνάει και μέσα στο ντουζ και στο δάπεδό του. Το καμπύλο υαλοπέτασμα ανοίγει προς την είσοδο όπου ο χώρος αποκτά αποθηκευτικούς χώρους, πρόσβαση προς την κουζίνα και το wc για τους επισκέπτες.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι το πλακάκι μωσαϊκού, με μαύρες, λευκές και πράσινες πέτρες, δρύινο ξύλο σε δάπεδο και έπιπλα, λευκή ψάθα και λάκα, και λεπτομέρειες ορείχαλκου σε φωτιστικά, και λεπτομέρειες.

Θέτοντας σαν στόχο την ολοκληρωμένη προσέγγιση κάθε έργου, που συνδέει άμεσα τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό με την υλοποίηση της κατασκευής σύμφωνα με τις αντίστοιχες κάθε φορά απαιτήσεις, το αρχιτεκτονικό γραφείο Urban Soul Project ιδρύθηκε το 2009 από τον Tάσο Γεωργαντζή και τον Κωνσταντίνο Φλώρο με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα διαθέτει γραφείο στη Θεσσαλονίκη, το Λονδίνο και η πολυπληθής ομάδα που στελεχώνει το γραφείο αποτελείται από αρχιτέκτονες, interior designers, πολιτικούς και ηλεκτρολόγους μηχανικούς, project managers, προκειμένου να προσφέρει την ολοκληρωμένη υπηρεσία σχεδιασμού στην οποία στόχευε εξαρχής.

Το design των USP Architects έχει διεθνή αέρα. Κάθε φωτογραφία έργων τους, από την Ελλάδα ή το εξωτερικό, στέκεται αντάξια στις σελίδες των glossy περιοδικών για το design.

Η σχεδιαστική προσέγγιση του γραφείου κυμαίνεται μεταξύ των σύγχρονων τάσεων, των παραδοσιακών τεχνικών, της τοποθεσίας και του σχεδιασμού. «Η μοναδική μας πρόταση είναι ότι μπορούμε να κινηθούμε με άνεση γύρω και ανάμεσα στις κλίμακες σχεδιασμού, τις έννοιες και τα περιβάλλοντα», συμπληρώνει ο αρχιτέκτονας.

Περισσότερες πληροφορίες για το αρχιτεκτονικό γραφείο θα βρείτε εδώ
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.