ΑΓΟΡΑ

Γιατί ένα από τα πιο ορεινά χωριά της Ελλάδας γιόρτασε νωρίτερα τα Χριστούγεννα;

Η UPS Greece έκανε και φέτος το θαύμα της!
Βίντεο: Δημήτρης Κουλελής

Την περασμένη Παρασκευή οι λιγοστοί κάτοικοι της Νέας Κοτύλης Καστοριάς, ενός ορεινού χωριού σε υψόμετρο 1.500 μέτρων, είχαν μια αναπάντεχη επίσκεψη. Ο επισκέπτης δεν ήταν άλλος από το φορτηγό της UPS που ταξίδεψε, όπως είχε κάνει και πέρσι με διαφορετικό προορισμό, από το κέντρο της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη με δώρα για τον Πολιτιστικό Σύλλογο και τον Ορειβατικό Σύλλογο του χωριού. Δείτε το βίντεο από την χριστουγεννιάτικη αποστολή της UPS στη Νέα Κότύλη:

https://youtu.be/4CaD6xcSl54

 

Το βανάκι της UPS έφυγε από τoν εμπορευματικό κόμβο της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, φορτωμένο με δώρα για τον Πολιτιστικό και τον Ορειβατικό Σύλλογο του χωριού. Ένας φορητός υπολογιστής με προπληρωμένη ασύρματη σύνδεση ίντερνετ ενός έτους και ένας εκτυπωτής για τον πρώτο, σακίδια και χειμερινός εξοπλισμός κατασκήνωσης για τον δεύτερο.

Το δίκτυο της UPS, του παγκόσμιου ηγέτη στις μεταφορές δεμάτων και εμπορευμάτων, αποδεικνύει πως βρίσκεται στην υπηρεσία όλων των Ελλήνων, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας. Παράλληλα, η στήριξη των τοπικών κοινοτήτων ανά τον κόσμο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής της εταιρείας. 

Η UPS δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του 2020, 20 εκατομμύρια ώρες παγκόσμιου εθελοντισμού και κοινωνικής εξυπηρέτησης. Στην Ελλάδα, η UPS και οι υπάλληλοί της στήριξαν τρεις φιλανθρωπικές οργανώσεις (Eureka, Κιβωτός του Κόσμου, Medasset) με σχεδόν 220 ώρες εθελοντικής εργασίας. 

Η Νέα Κοτύλη Καστοριάς είναι απομακρυσμένη από μεγάλα αστικά κέντρα και ο πληθυσμός της μειώνεται. Ωστόσο, οι 20 μόνιμοι κάτοικοι έχτισαν μια κοινότητα βασισμένη στην κτηνοτροφία και παραμένουν ενεργοί και δραστήριοι χάρη στον Πολιτιστικό Σύλλογο και τον Ορειβατικό Σύλλογο του χωριού. Με τα δώρα της η UPS θέλησε να βοηθήσει αυτούς τους συλλόγους να διατηρήσουν την κοινότητα συνδεδεμένη. 

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.