Categories: DIGITAL STORIES

Unichat: Βρήκαμε την εφαρμογή που μπορεί να εξελιχθεί στο ελληνικό Tinder!

Η αρχική ιδέα πίσω από το Unichat ήταν να δημιουργηθεί ένα site, όπου θα δίνεται η δυνατότητα στο φοιτητή απλά να διαλέγει την σχολή του και μετά να συνδέεται τυχαία με έναν άλλο φοιτητή. Έτσι λειτουργούσε στην αρχή. Στην συνέχεια όμως, όπως λένε οι ίδιοι: «Έγινε ένας πανικός σταΑνομολόγηταόλων των σχολών της χώρας του στυλ: “Μαρία που γνωριστήκαμε στο Unichat σε ψάχνω“. Έτσι πλέον οι φοιτητές συνδέονται μέσω Facebook, και μπορούν να κάνουν επαφές και να τις αποθηκεύουν στο Unichat, ώστε να διατηρούν επαφή με τους χρήστες που επιθυμούν»!

Κι ενώ η ιδέα θυμίζει πολύ το Tinder και όλες τις παρόμοιες ιδέες διαδικτυακού φλερτ, τα παιδιά δεν έχουν καμία τέτοια φιλοδοξία: «Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ το tinder αλλά γνωρίζουμε τις λειτουργίες του. Πιστεύουμε ότι εν έτι 2016 είναι πολύ εύκολο να βγάλεις και να «φτιάξεις» μια ωραία φωτογραφία. Το δύσκολο είναι να θέλει να σε γνωρίσει ο άλλος μόνο από τα λεγόμενά σου. Οπότε θεωρούμε ότι έχουμε αυτή την σημαντική διάκριση από το tinder».

Στη σελίδα της εφαρμογής στο Facebook είχε γίνει και διαγωνισμός για τη συναυλία της LP, αλλά τα πράγματα δεν είναι τελικά όπως φαίνονται:  «Το Unichat δεν έχει έσοδα από επιλογή μας. Η ιστορία με τα εισιτήρια είναι αστεία. Τα είχε κλείσει ένας φίλος μας για να πάει με την κοπέλα του, αλλά χώρισαν 3 μέρες πριν την συναυλία. Έτσι τα εισιτήρια ξέμειναν και σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλή ιδέα να τα προσφέρουμε στους χρήστες του Unichat».

Από την πρώτη κιόλας μέρα που έστειλαν το site στη σελίδαΕΚΠΑποκαλύψειςστο facebook, το Unichat είχε άμεση και μεγάλη ανταπόκριση στους φοιτητές. Την επόμενη μέρα βλέπαμε δημοσιεύσεις για το Unichat σεΑνομολόγητααπό σχολές όλης της Ελλάδας. Πλέον, όπως δηλώνουν, «οι φοιτητές που επικοινωνούν καθημερινά μέσω του Unichat είναι χιλιάδες, γεγονός που μας ευχαριστεί και μας ωθεί να δουλεύουμε περισσότερο ώστε να το βελτιώσουμε και να το εξελίξουμε».

Οι φίλοι τους ακούγοντας την ιδέα του Unichat ήταν ενθαρρυντικοί έως και πιεστικοί προκειμένου να την υλοποιήσουν! Χρησιμοποίησαν το Unichat και συνεχίζουν να το χρησιμοποιούν και να το συστήνουν σε φίλους και γνωστούς στηρίζοντας έτσι την προσπάθειά μας να προσελκύσουμε νέα μέλη. Οι ίδιοι μέσω της εφαρμογής τους έχουν γνωρίσει πολλά άτομα, χωρίς ωστόσο να έχουν βγει με κάποιο από αυτά. Στο μέλλον βέβαια, σκέφτονται να διοργανώσουν και το δικό τους party!

Κλείνοντας, ο τωρινός στόχος των παιδιών είναι να μεγαλώσουν την ομάδα προσελκύοντας νέα μέλη: «Είμαστε και οι δύο προγραμματιστές, οπότε είναι δύσκολο να διαχειριζόμαστε κάποια πράγματα όπως την σελίδα μας στο Facebook κλπ. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε πολλά νέα ενδιαφέροντα features, ώστε να παρέχουμε περισσότερες δυνατότητες στους χρήστες μας».

Μάρθα Οστιούνη

Share
Published by
Μάρθα Οστιούνη