Categories: ΜΟΔΑ

Τι σχέση έχει ένα φουντούκι με την ελληνική φύση και τα extreme sports;

φωτογραφος: Δημητρης Σακαλάκης‏

Η Roxy και η Έλλη είναι δύο αδελφές που είχαν όνειρο από μικρές να δημιουργήσουν μια δική τους συλλογή με ρούχα. Λάτρευαν την μόδα και εκφράζονταν συχνά μέσα από το προσωπικό τους στυλ. Όχι με την παροδική μορφή της μόδας που παίρνει μέσα από τα περιοδικά ή τις πασαρέλες αλλά με την καλλιτεχνική έννοια της λέξης. Η Roxy είχε από μικρή μια ζωηρή καλλιτεχνική πλευρά ενώ η Έλλη ήταν μια μικρή business woman. Αφού ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους αποφάσισαν να πιάσουν τις ραπτομηχανές και τις κλωστές στα χέρια και να αφήσουν ελεύθερη τη δημιουργική τους φύση. Αφού είδαν πως το έχουν, ξεκίνησαν µαθήµατα ραπτικής, ένα χόμπι που τις χαλάρωνε και παράλληλα τις διασκέδαζε. Αβίαστα και πολύ φυσικά, η ανάγκη τους για έκφραση και δημιουργία, τις ώθησε στο να πάρουν ένα ρίσκο σε μια δύσκολη εποχή και να δημιουργήσουν το δικό τους brand.

Θέλαµε να δηµιουργήσουµε ρούχα τα οποία µας θυµίζουν τα τρία στοιχεία εκείνα, που αγαπάµε περισσότερο. Τη θάλασσα, τον ήλιο και το χιόνι. Γιατί σε ποια άλλη χώρα άλλωστε βρίσκεις τόσο εύκολα και τα τρία αυτά στοιχεία της φύσης; 

Η ιδέα έγινε πράξη πριν περίπου ένα χρόνο και σήμερα τα δύο νεαρά κορίτσια δηλώνουν περήφανες και ευτυχισμένες που αποφάσισαν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να αφοσιωθούν σε αυτό που χρόνια ονειρεύονταν. Το logo τους; Ένα φουντούκι, ιδέα του Στέλλιου Στρογγύλη. Το όνομα του brand «hazelnut». Βλέπεις, σαν πιτσιρίκια είχαν τα μαλλιά τους συνεχώς πιασμένα σε κότσο και θύμιζαν, στους συμμαθητές τους, δύο μικρά φουντούκια! Το παρατσούκλι τους έμεινε και φάνηκε να ταιριάζει σε ένα επιτυχημένο brand με πολύ χιούμορ. Τα ρούχα των κοριτσιών είναι κυρίως street wear, 100% made in Greece, από ελληνικές πρώτες ύλες, εµπνευσµένα από τα extreme σπορ, όπως το snowboard, το surf και το skate αλλά και την πανέμορφη ελληνική φύση. Το hazelnut είναι μια μεγάλη οικογένεια που αποτελείται από τα κορίτσια, τους riders και την αγαπηµένη Κυρια Κική που ράβει στο χέρι όλα τα κομμάτια! 

Οι riders µας, μας κάνουν μαθήματα surf, skate, snowboard και είναι πάντα δίπλα μας σε ο,τι και αν χρειαστούμε. Από εκείνους αντλούμε άλλωστε και την έμπνευση για τον σχεδιασμό των αθλητικών ρούχων.

Τα κορίτσια λίγους μήνες πριν αποφάσισαν να δημιουργήσουν τον δικό τους προσωπικό χώρο, όπου θα φιλοξενούσαν τις ιδέες τους. Ένα μαγαζί με θετικά vibes που θα τις ενέπνεε και θα τους έδινε ένα καταφύγιο δημιουργίας. Το µαγαζί βρίσκεται στο Χαλάνδρι, σε µια πολύ όµορφη στοά, στην Αγίου Γεωργίου 19 και εκεί κάθε βράδυ η Roxy και η Έλλη σχεδιάζουν τα πατρόν και τα γραφιστικά για τις µεταξοτυπίες. 

Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους. Εάν όμως κάνεις κάτι το οποίο αγαπάς και το γουστάρεις παραμερίζεις τις δυσκολίες, σηκώνεσαι και συνεχίζεις. Ευτυχώς έχουμε η μια την άλλη και δεν αφήνουμε τα όνειρα και τους στόχους μας να πάνε χαμένοι. Παίρνουμε μεγάλη δύναµη από τους ανθρώπους που µας πλαισιώνουν, οι οποίοι μας υπενθυµίζουν συνεχώς πως με good vibes όλα γίνονται! Αυτή άλλωστε είναι κ η φιλοσοφία των ρούχων μας. Τα good vibes! Να νιώθεις όμορφα και άνετα φορώντας τα. Από τα μπλουζάκια, τα καπέλα ή τα φούτερ μέχρι τα κολάν, τα παντελόνια, τα σορτσάκια και τα κολιέ.

 Χαρακτηρίζουν το στυλ τους minimal με χαρούµενες και τρελές νότες και θέλουν οι δημιουργίες τους να ταξιδέψουν σύντομα και εκτός Ελλάδας έτσι ώστε να μάθουν όλοι πόσο φοβεροί είναι οι Έλληνες όταν γουστάρουν πραγματικά αυτό που κάνουν και όταν αυτό συνδέεται με την ελληνική φύση, τον ήλιο, τη θάλασσα και τα βουνά μας. Μέχρι τον Αύγουστο θα βρίσκονται στο μαγαζί τους και εάν είσαι τυχερός μπορεί να τις πετύχεις να σερφάρουν και να πουλάνε τα ρούχα τους στην Τήνο, στο surf house του Γιάννη Βιδάλη, στην πανέμορφη παραλία της Κολυμπήθρας. 

Θα βρείτε όλα τα ρούχα και τα αξεσουάρ hazelnut στο κατάστημα της Roxy και τηςΈλλης στο Χαλάνδρι, Αγίου Γεωργίου, 19 και στο www.hazelnut.gr

Όλγα Νικολαΐδου

Share
Published by
Όλγα Νικολαΐδου