Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaDESIGN

Εσύ θα αγόραζες ένα πιάτο που γράφει πάνω “Φάε Βόδι”;

Η Αθηνά Αλεξιάδου και η Μαριλένα Βαϊνανίδη (Think pig) φτιάχνουν χειροποίητα είδη σπιτιού που λένε αλήθειες.
Πορτραίτο: Γεράσιμος Δομένικος / FOSPHOTOS
Think Pig designers / Ç Íáôáëßá êáé ç ÌáñéÜííá åßíáé ç Think Pig designers

Όχι άλλο ροζ συννεφάκια, μόνο ροζ γουρουνάκια. Αυτό σκέφτηκε η Αθηνά Αλεξιάδου και η Μαριλένα Βαϊνανίδη γιατί έχουν βαρεθεί τις κλισέ εκφράσεις και το στερεοτυπικό χιούμορ. Έτσι αντί για Think pink, προτείνουν να Think pig και φτιάχνουν είδη για το σπίτι με ευφάνταστα λογότυπα που σαρκάζουν άδολα, λιτά και απέριττα την χαρά της καθημερινότητας.

Πιάτα, κούπες, σουπλά, φωτιστικά, κάδρα και κουτάκια συσκευασιών που κλείνουν τον μάτι στους υποψιασμένους σε αυτούς που ξέρουν ότι «Σήμερα είμαστε, αύριο δεν είμαστε, ΦΑΤΕ» όπως γράφουν σε ένα από τα σουπλά τους. Η Μαριλένα είναι φωτογράφος, την έχουμε γνωρίσει και μέσω του spitishoot και η Αθηνά είναι διακοσμήτρια και διατηρεί το εργαστήριο My_place.

3180851_orig
9217217_orig
9546512_orig

Τα αντικείμενα Think pig παίζουν πολύ με την αποδόμηση της καθημερινής ατάκας και όταν τις ρωτώ ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά όλων των πραγμάτων που φτιάχνουν για τη σειρά μου απαντούν «η πλάκα, το ασπρόμαυρο -σε πολύ λίγα σχέδια υπάρχει χρώμα-, το φαγητό γιατί μας αρέσει να τρώμε, ο αυτοσαρκασμός, τα πάντα μας αρέσει να τα σαρκάζουμε, και τον θάνατο ακόμη. Θα θέλαμε να το πάμε ακόμη παραπέρα, να γράφουμε πράγματα πάνω στα αντικείμενα που να λένε απλώς την αλήθεια αλλά δεν είμαστε σίγουροι αν τελικά θα τα έπαιρνε κανένας. Έχουμε δηλαδή μια σειρά πιάτων, που είναι λίγο πιο γούτσου και είναι ιδανικά για δώρα γάμου. Αναρωτιέμαι αν είχαμε φτιάξει ένα πιάτο που να γράφει επάνω “βαριόμασταν, δεν είχαμε τι να κάνουμε, παντρευόμαστε” αν θα το έπαιρνε κανένας για να το δωρίσει γιατί κανείς δεν θα είχε τόση αντοχή να το δεχτεί. Έχουμε φτιάξει πάντως ένα πιάτο που γράφει πάνω “Φάε βόδι” και μια κοπέλα σχολίασε στο facebook ότι δεν το βρίσκει καθόλου αστείο. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν γελούν με τέτοια πράγματα και ούτε εμείς το θεωρούμε κάτι φοβερά αστείο που θα αρέσει σε όλους. Απλά θέλουμε να πούμε ότι δεν προσβάλλουμε κανέναν, δεν χρειάζεται να σε πειράζουν αυτά γιατί δεν χρειάζεται να νιώθεις ότι απευθύνονται προσωπικά σε εσένα. Δεν είμαστε political correct, δεν μας αρέσει κιόλας, σκεφτόμαστε να φτιάξουμε ένα πιάτο που να γράφει πάνω “Φάε βλίτο” ε, δεν σημαίνει ότι βρίζουμε αυτόν που θα τρώει από εκεί, απλώς κάνουμε λογοπαίγνιο γιατί μας φαίνεται αστείο».

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.