Categories: ΜΟΔΑ

Tα Τhe Loops είναι μια σειρά παιδικών ρούχων εμπνευσμένη από την αστική αισθητική

Πως μπορεί ένα brand παιδικών ρούχων να ξεσηκώσει ιδέες από την κουλτούρα και το τοπίο της σημερινής Αθήνας ντύνοντας τους λιλιπούτειους κατοίκους της πόλης  με σχέδια που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα, χρώματα που δεν επιβάλλουν τι «πρέπει» να φορούν τα κορίτσια και τι τα αγόρια, υφάσματα που επιτρέπουν με άνεση το παιχνίδι ενώ παράλληλα είναι φιλικά προς το περιβάλλον; Εμπνευσμένα από την αστική αισθητική της έδρας τους, τα The Loops αποτελούν μία νέα σειρά παιδικών ρούχων υψηλής ποιότητας, αφού οι σούπερ ήρωες, οι γλυκές λιχουδιές και τα πολύχρωμα μοτίβα τους αποτυπώνονται πάνω σε  υφάσματα από οργανικό βαμβάκι ενώ τα μελάνια που χρησιμοποιούνται κατά τη μέθοδο της μεταξοτυπίας έχουν ως βάση τους το νερό.

Τα Illustration στα μπλουζάκια έχουν γίνει από τη Noni Nezi.

Η Ασπασία Κουλύρα μεγάλωσε κυριολεκτικά μέσα στα υφάσματα, μιας και η βιοτεχνία γυναικείων ρούχων των γονιών της βρισκόταν ακριβώς κάτω από το πατρικό της . Η ενασχόλησή της λοιπόν με τη μόδα, ακόμα και σε μικρά μεγέθη, μοιάζει στην ίδια πλέον σχεδόν αναπόφευκτη. «Μου αρέσει να βλέπω παιδιά ντυμένα άνετα, χωρίς να καταπιέζονται από τα ρούχα τους από τη στιγμή μάλιστα που υπήρξα ένα παιδί πολύ, μα πολύ ιδιότροπο στα ρούχα, σχεδόν όλα με ενοχλούσαν. Το πρώτο πράγμα λοιπόν που είχα κατά νου δημιουργώντας τη σειρά των The Loops ήταν η  άνεση και η αίσθηση του ρούχου επάνω στο δέρμα γι’ αυτό και επέλεξα αποκλειστικά βαμβακερά οργανικά υφάσματα. Το οργανικό βαμβάκι δεν περιέχει επιβλαβείς χημικές ουσίες, παράγεται χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων ενώ παράλληλα δεν επιβαρύνει το νερό και τον αέρα και κατά συνέπεια την υγεία ανθρώπων και ζώων». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την υφή και την ποιότητα των υφασμάτων, για την εμπνευστή των The Loops ακολουθεί σε σειρά η αισθητική.  Τι ήταν λοιπόν αυτό που η ίδια είχε βαρεθεί να βλέπει στις βιτρίνες μαγαζιών με παιδικά ρούχα μέχρι να αποφασίσει να το ανατρέψει δημιουργώντας τη δική της καλαίσθητη σειρά που απευθύνεται σε ηλικίες από έξι μηνών έως έξι ετών; «Αυτό που έχω βαρεθεί να βλέπω είναι γλυκανάλατα αρκουδάκια, πριγκιπικά τούλια και μεγαλίστικα ρούχα με την έννοια του εντελώς θηλυκού ή αντρικού στυλ  φορεμένο σε παιδί, μου μοιάζει δηλαδή εντελώς παράταιρο να βλέπω ένα αγοράκι τριών ετών να είναι ντυμένο σαν μικρός κύριος. Προσωπικά, προτιμώ τα casual ρούχα και unisex ρούχα που δεν διαχωρίζουν τόσο τα φύλα μεταξύ τους όσο διαχωρίζουν τα παιδιά απ’ τους μεγάλους».

Τα σχεδία που αποτυπώνονται στα ανθεκτικά μπλουζάκια, στις μικροσκοπικές φούστες και στα άνετα unisex σορτσάκια των The Loops οφείλονται στο γεγονός πως η δημιουργός τους ως επαγγελματίας φωτογράφος εμπνέεται  από το αστικό τοπίο, την street κουλτούρα και τα  graffiti, το χρώμα και τις αντιθέσεις που παρουσιάζει στους δρόμους της η Αθήνα. Καθώς όμως αγαπά και τις συνεργασίες , στο Pop up store που «στηρίζεται στην ιδέα του να γίνουν τα The Loops ένας διαδικτυακός τόπος  γνωριμίας καινούριων και παλαιότερων brands που ασχολούνται με οτιδήποτε αφορά το παιδί» θα βρείτε χειροποίητα παιχνίδια, τσάντες, ρούχα και παπούτσια από τους εναλλασσόμενους προσκεκλημένους  στην ηλεκτρονική σελίδα της σειράς. Μάλιστα, ο επόμενος  guest – έκπληξη θα φτιάξει μια σειρά παιδικών παπουτσιών που θα διατίθενται αποκλειστικά στην σελίδα, συνεπώς αν αναζητάτε τα ιδανικά ρούχα και αξεσουάρ για τα παιδιά εκείνα που αφήνουν το δικό τους μοντέρνο και μοδάτο στίγμα στην πόλη, μείνετε συντονισμένοι εδώ.

Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Ζωή Παρασίδη