Start on January 1

Start on January 1

Τα New Year’s resolutions”, οι αποφάσεις εκείνες που παίρνει κανείς την Πρωτοχρονιά ή λίγο πριν απ’ αυτή και δεσμεύεται να τηρήσει εν όψει του νέου χρόνου, είναι σύνηθες φαινόμενο. Άπαντες υπόσχονται στους εαυτούς τους να κόψουν κακές συνήθειες, να προσέξουν τη διατροφή και την εμφάνισή τους, να βελτιώσουν τις ζωές τους εν γένει και άλλα τέτοια υπεραισιόδοξα, για να βρεθούν να έχουν φανεί πλήρως ασυνεπείς σε όλα μέχρι τα Φώτα –το πολύ.

Με το 2017 να μη διαφέρει ως προς αυτό από όλους τους προκατόχους του, εμείς θα σας προτείνουμε ορισμένες δεσμεύσεις σαν τις προαναφερθείσες αλλά τεχνολογικού ενδιαφέροντος που πράγματι μπορούν να κάνουν τη ζωή σας καλύτερη, γλιτώνοντάς σας από σκοτούρες και περιττά άγχη. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τις τηρήσετε! Τι λέτε, πάμε να τις δούμε;

Φανείτε επιτέλους συνεπείς στο backup

Backup Computer Key In Blue For Archiving And Storage

Το γεγονός ότι το ‘16 τη βγάλατε καθαρή κι εσείς και τα δεδομένα σας, δεν θα πρέπει να σας καθησυχάζει τώρα το ’17. Τουναντίον: μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα. Βρείτε τον τρόπο που προτιμάτε (εξωτερικός σκληρός, cloud υπηρεσία, οπτικός δίσκος), ορίστε μια ημέρα κατά την οποία θα αφιερώνετε λίγα λεπτά της ώρας για την αντιγραφή των δεδομένων σας και τηρήστε ευλαβικά το πρόγραμμά σας. Αν θέλετε μια γνώμη, θα σας προτείναμε μία οποιαδήποτε cloud υπηρεσία (iCloud, Dropbox, Google Drive κλπ) αφού είναι ό,τι πιο απλό και άμεσο στη χρήση.

Ξεφορτωθείτε ό,τι δεν χρειάζεστε

Ως πότε θα μαζεύετε κάθε λογής gadget, καλώδιο, συσκευή και τεχνολογικό τσουμπλέκι γενικότερα με τη δικαιολογία «έλα μωρέ, κάπου μπορεί να χρειαστεί»; Τα mp3 players, οι εξωτερικοί σκληροί, τα powerbanks και τα headsets, ξέρετε, δεν είναι κατσαβίδια ώστε να ‘χετε κι από ένα για ώρα ανάγκης, οπότε δυστυχώς για εσάς, όλα εκείνα τα συμπράγκαλα που έχετε φυλαγμένα από τότε που πηγαίνατε σχολείο, το πιθανότερο είναι ότι πιάνουν τσάμπα χώρο. Κάντε ένα ξεκαθάρισμα, δείτε τι πραγματικά χρειάζεστε και ξεφορτωθείτε επιτέλους τα υπόλοιπα: χαρίστε τα σε κάποιον, ρίξτε μια ματιά στο eBay ή σε τελική ανάλυση στείλτε τα για ανακύκλωση.

Αρχίστε να αλλάζετε τους κωδικούς σας τακτικά

Δέσμευση εξίσου κλασσική με αυτές της δίαιτας και του κοψίματος του τσιγάρου. Όλοι έχουν «στο πίσω μέρος του μυαλού» τους να αλλάξουν κάποια στιγμή τους κωδικούς πρόσβασής τους (έτσι, αόριστα) όμως αυτή η ρημάδα δεν λέει να ‘ρθει, με αποτέλεσμα οι λογαριασμοί τους στο διαδίκτυο να κινδυνεύουν! Προσπαθήστε να αλλάζετε κωδικούς πρόσβασης, έστω στις βασικές υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε online (email, cloud αποθήκευση, e-banking, e-shops κλπ) σε πρώτη φάση κάθε 1-2 μήνες. Ναι, ξέρουμε, όλοι το λένε αλλά κανείς δεν το κάνει. Ε, φέτος κάντε τη διαφορά. Πλιζ;

Μάθετε να χρησιμοποιείτε το smartphone σας

you_might_also_like_apple_iphone_se

Είναι πραγματικά αμαρτία να διαθέτει κανείς ένα τελευταίας τεχνολογίας smartphone και να χρησιμοποιεί το 60% των δυνατοτήτων του. Ο tech-savvy” καταναλωτής άλλωστε ψωνίζει πάντα όχι με βάση την τιμή αλλά την αξία ενός προϊόντος/υπηρεσίας, αυτό που οι περισσότεροι γνωρίζουν ως σχέση τιμής/απόδοσης. Αρχίστε να «ψάχνετε» το smartphone σας ώστε να ανακαλύψετε αρχικά κάθε του λειτουργία και κατόπιν να την εκμεταλλευτείτε. Δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε την καθημερινότητά σας και τολμήστε την αλλαγή που μέχρι τώρα σας φαινόταν αδιανόητη. Γι’ αυτό δεν το πήρατε άλλωστε;

Α, και κάντε ένα ξεσκαρτάρισμα στα apps σας

Συνεχίζοντας το αποπάνω®, εσείς που έχετε πάρει τον αέρα της συσκευής σας, κάντε μια χάρη στους εαυτούς σας και τακτοποιήστε αυτό το χάλι που επικρατεί σε αυτή ως προς τα εγκατεστημένα apps. Ρίξτε μια ματιά σε όλη αυτή τη σαβούρα που κατά καιρούς έχετε κατεβάσει: για κάθε εφαρμογή αναρωτηθείτε απλώς πότε τη χρησιμοποιήσατε τελευταία φορά και θα έχετε πάρει την απάντησή σας ως προς τη χρησιμότητά της. Ελευθερώστε πολύτιμο χώρο στο smartphone –ή το tablet- σας και απλοποιήστε τη ζωή σας. Στο τέλος-τέλος, αν χρειαστείτε κάτι απ’ ό,τι διαγράψετε, το κατεβάζετε ξανά!

Τακτοποιήστε τα καλώδια στο γραφείο σας

chargers-and-cables-in-a-special-drawer

Εσείς που έχετε desktop σύστημα και όλο αναβάλετε την τακτοποίηση των καλωδίων που ατάκτως έχετε «κρύψει» πίσω απ’ το γραφείο σας, ήρθε η ώρα να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Αποσυνδέστε τα πάντα και ξεκινήστε να τα συνδέετε εκ νέου ένα-ένα. Χρησιμοποιώντας tire-up” κουλουριάστε τα όπου χρειάζεται και πιάστε μαζί αυτά που είναι πιο απίθανο να αφαιρεθούν (οθόνη, τροφοδοτικό, πληκτρολόγιο, ηχεία κλπ). Εκμεταλλευτείτε τυχόν οδηγούς και την κατασκευή του γραφείου σας για να διευκολύνετε την απαγωγή της θερμότητας και τη μαμά σας κάθε φορά που βάζει σκούπα.

Προσέξτε τα sites που επισκέπτεστε

Εδώ σας θέλουμε «κέρβερους»! Η τελευταία δέσμευση, βλέπετε, έχει να κάνει τόσο με τα «περίεργα» sites, όσο και με αυτά που απλώς… δυναστεύουν τον χρόνο σας χωρίς εσείς να το έχετε πάρει χαμπάρι! Αν θέλετε τα δεδομένα σας να είναι ασφαλή, μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να επισκεφθεί ξανά αμφιβόλου ταυτότητας/φερεγγυότητας και δη να κατεβάσει το παραμικρό από εκεί: ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να περιέχει ακριβώς ένα φαινομενικά αθώο αρχείο πολυμέσων. Ως προς τον χρόνο, επειδή σας θέλουμε και αποδοτικούς, ξεκινήστε να μετράτε τον χρόνο που περνάτε σε κάθε site: θα το κάνετε εύκολα με ένα σχετικό πρόσθετο όπως το Webtime Tracker για τον Chrome. Ελέγξτε τις σελίδες που επισκέπτεστε περισσότερο και βάλτε όρια στον χρόνο που περνάτε σε αυτές. Όλα θέμα πειθαρχίας είναι.