240466

Τι να πρωτογράψει για το DOOM, που ενηλικίωσε και γιγάντωσε το ύφος της συγκεκριμένης κατηγορίας (μαζί με μερικούς άλλους τίτλους της εποχής). Ωστόσο, εκείνο ήταν η αιχμή του δόρατος από το 1993 -όταν κι εμφανίστηκε το πρώτο DOOM- με την ιστορία του πεζοναύτη που μάχεται ενάντια στις ορδές της κόλασης. Και μετά το -δεν το λες αίσχος, αλλά δε το λες και πολύ ξεχωριστό DOOM 3- επιστρέφει σχεδόν 10 χρόνια μετά, ελπίζοντας να γίνει η πολυπόθητη επιστροφή στις ρίζες του, δηλαδή τα DOOM I και II.

Μετά την επιτυχημένη επιστροφή του Wolfenstein (το αδερφάκι του DOOM δηλαδή) με το The New Order, φαίνεται πως ήρθε η ώρα του άλλου σπουδαίου κεφαλαίου στην ιστορία των first-person shooters. Παρόλο που στην Ε3 που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες δεν είχαμε κάποια μεγάλη αποκάλυψη για το πρότζεκτ που περιμένουμε καιρό, οι υπεύθυνοι της Bethesda Softworks μας πέταξαν ένα teaser που είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτο. Γιατί, τόσον καιρό η φημολογία ότι το παιχνίδι τελικά δεν θα γίνει -ειδικά μετά την εμπορική αποτυχία του Rage- ήταν αρκετά έντονη. Τουλάχιστον, με αυτόν τον τρόπο αποκαθίσταται η ηρεμία μιας και είμαστε βέβαιοι ότι εκεί στην id ασχολούνται ακόμη με την «κόλαση στον πλανήτη Άρη».

Για το βίντεο αυτό καθαυτό δεν υπάρχουν πολλά να σχολιάσεις, είναι ένα μικρό teaser που φέρνει όμως ξεκάθαρα αναμνήσεις, χρησιμοποιώντας τους ήχους του κλασικού shotgun και του ανοίγματος της πόρτας. Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι βέβαια, η φράση «Reveal, Quakecon 2014» όπερ και σημαίνει ότι θα υπάρχουν σίγουρα νέα στην έκθεση της id software σε περίπου ένα μήνα στο Τέξας (17-20 Ιουλίου). Αναμένουμε με ανυπομονησία και σκοτώνουμε(pun intended) την αναμονή με το brutal DOOM.

http://youtu.be/cYjR5UzhcZA