Το τζιν ήταν το ρούχο που προτιμούσαν να φορούν οι «κυνηγοί του χρυσού» στις ΗΠΑ, γιατί ήταν ανθεκτικό και άνετο, επιτρέποντάς τους να ψάχνουν αυτό που θα τους έκανε πλούσιους, χωρίς να σκέφτονται για το αν θα σκιστούν τα ρούχα τους ή όχι.

Στα μέσα του προηγούμενου αιώνα όμως, το τζιν έγινε το αγαπημένο ρούχο των εφήβων και των νέων που ήθελαν να νιώσουν έστω και για λίγο επαναστάτες και να πάνε κόντρα σε όλα αυτά που τους έλεγαν οι γονείς τους. Αφού πέρασε την επαναστατική του φάση, το τζιν έφτασε να γίνει το αγαπημένο ρούχο όλων.

Είναι άνετο, σκίζεται δύσκολα και προσαρμόζεται εύκολα στο μοναδικό στυλ του καθενός.

Αυτό το μοναδικό στυλ υπηρετεί εδώ και πολλά χρόνια η G-star RAW, η  οποία αντλεί έμπνευση για την τελευταία της συλλογή από τα roaring 20s και 30s και την τζαζ, εστιάζοντας παράλληλα στο outerwear, ενώ τιμάει ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του Rembrandt, το The Night Watch.

Το 2019 είναι η χρονιά του Rembrandt και η G-star RAW συνεχίζει τη συνεργασία της με το Rijksstudio στο Άμστερνταμ δημιουργώντας μια capsule συλλογή, τη G-Star RAW x Rijksmuseum Collection.

Η πιο εικονική δουλειά του Rembrandt, ‘The Night Watch’, έχει χρωματιστεί σε indigo αποχρώσεις και διαφορετικά τμήματα του πίνακα έχουν εφαρμοστεί σε signature G-Star RAW κομμάτια – καθιστώντας το κάθε κομμάτι μοναδικό.

Η συλλογή συμπεριλαμβάνει ένα midi πουκάμισο-φόρεμα για τις γυναίκες και ένα σακάκι για τους άντρες.

Το Citishield είναι ένα νέο denim concept που επικεντρώνεται στη λειτουργικότητα και στις ανάγκες της αστικής ζωής. Έχει πλάγιες τσέπες με φερμουάρ και ένα ασφαλές κρυφό πορτοφόλι στην πίσω τσέπη και αδιάβροχο φινίρισμα. Έτσι μπορείς να το κάνεις αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου.

Η G-Star RAW  δεν σταματά εδώ όμως. Ενόψει των γιορτών που όλο και πλησιάζουν και έχοντας ως πηγή έμπνευσης τα jazz είδωλα των αρχών του προηγούμενου αιώνα, συνδυάζει τα κλασικά κομμάτια της με δύο νέα denim, τα 5650 jean για άντρες και το Joci jean για τις γυναίκες.

Δυο 3D denim καινοτομίες που δεν θα θες να λείπουν από την ντουλάπα σου.

Το 5650 jean θα μπορούσε άνετα να το φοράει και ο θρυλικός τρομπετίστας Miles Davis, με την τόσο χαρακτηριστική κλίση προς τα πίσω όσο έπαιζε, μαγεύοντας το κοινό του.

Το Joci jean από την άλλη, είναι σαν να έχει ξεπηδήσει από τις χορευτικές φιγούρες των γυναικών της χρυσής εποχής της τζαζ. Οι κινήσεις των γυναικών αυτών άλλωστε, αποτέλεσαν επιρροή για τις 3D ραφές και τον σχεδιασμό αυτών των τζιν. 

Με τα δυο αυτά καινούρια σχέδια, όχι μόνο θα κάνεις τους γύρω σου να αναρωτιούνται τι είναι αυτό που φοράς και σου δίνει τέτοιο στυλ, αλλά θα είναι και λειτουργικό ταυτόχρονα, ειδικά σε μια εποχή όπου όλα φαίνεται να κυλάνε με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς και η λειτουργικότητα αποτελεί ζητούμενο για όλους. Αυτό δεν σημαίνει όμως, πως πρέπει να θυσιάσεις το στυλ και αυτό είναι ακριβώς που επιτυγχάνει η G-Star RAW x Rijksmuseum Collection.

Η G-star RAW όμως, δεν θα μπορούσε να μείνει εδώ. Το μπουφάν Whistler ανανεώνεται και μας ξανασυστήνεται διαφορετικό αυτόν τον χειμώνα, ενώ στη γυναικεία σειρά βρίσκουμε κομμάτια που περιλαμβάνουν ένα νέο slim-fit σε quilt mix, ένα ανδρόγυνο παλτό, κι ένα νέο άνορακ.

Η έμπνευση αντλήθηκε από ένα χαρακτηριστικό motorcycle jacket του περίφημου αρχείου της G-star RAW και περιλαμβάνει μίξεις καινοτόμων υφασμάτων και νέες λεπτομέρειες συνθετικής γούνας. Τα αντρικά κομμάτια συμπεριλαμβάνουν ένα denim puffer jacket, ένα κλασικό μάλλινο parka και τέλος, ένα Herringbone jacket σε ύφασμα ερείκης.

Κομμάτια και σχέδια που εφαρμόζουν τέλεια στην ντουλάπα και στο στυλ σου για να μην χρειαστεί να θυσιάσεις την άνεση και λειτουργικότητα που οφείλουν να σου προσφέρουν τα ρούχα, αλλά ούτε και το δικό σου προσωπικό στίγμα στα outfit που θα φτιάχνει τον χειμώνα.

Η G-star RAW σου προσφέρει ρούχα που θα αποτελέσουν τον πυλώνα γύρω από τον οποίο θα χτίσεις όλα αυτά τα μοναδικά σύνολα που θα σε πάνε στην δουλειά, αλλά θα σε βγάλουν και για ποτό αυτόν τον χειμώνα.

Follow @gstarraw_greece

Βρες την συλλογή G-Star RAW: hotelshops.gr και hionidis.gr