Categories: ΜΟΔΑ

Τα κοσμήματα «Πικραλίδα» δεν φοβούνται να είναι το κέντρο της προσοχής

Τα σωστά αξεσουάρ ή ολοκληρώνουν ή καταστρέφουν ένα outfit. Λίγα είναι εκείνα όμως, που πραγματικά έχουν την δύναμη να τραβάνε όλη την προσοχή πάνω τους. Κάτι τέτοιο κάνουν τα κοσμήματα «Πικραλίδα» που σχεδιάζει η Όλγα Γουλιώνη. 

Η νεαρή σχεδιάστρια ξεκίνησε να φτιάχνει τα πρώτα της κοσμήματα όσο ακόμα σπούδαζε μαθηματικά. «Καθώς τα σχέδια μου εξελίσσονταν ανακάλυψα ότι το κόσμημα δεν είναι για μένα απλα ένα χόμπυ, αλλά μια ανάγκη έκφρασης και ολοκλήρωσης. Όταν γύρισα λοιπόν, πίσω στην πόλη μου τα Τρίκαλα γεννήθηκε η ιδέα της ‘Πικραλίδας’, η οποία μετράει ήδη 5 χρόνια. Μάλιστα από τον Μάρτιο του 2019 διατηρώ και το δικό μου μαγαζί στο κέντρο της πόλης».

Ακόμα και με μια πρώτη ματιά, καταλαβαίνει κανείς πόσο ξεχωριστά είναι τα κοσμήματα ‘Πικραλίδα’. Μεγάλα, μαξιμαλιστικά σχέδια, που δεν φοβούνται να γίνουν το κέντρο της προσοχής, όποτε επιλέξετε να τα φορέσετε. «Χρησιμοποιώ υλικά που αρχικά φαίνονται ανόμοια και αταίριαστα μεταξύ τους, όπως το πλέξιγκλας, το ξύλο, τα μεταλλικά στοιχεία, οι ημιπολύτιμες πέτρες. Αυτό που χαρακτηρίζει όμως, έτσι κι αλλιώς τη δουλειά μου είναι οι αντιθέσεις. Λατρεύω τις έντονες αντιθέσεις τόσο στα χρώματα, όσο και στα υλικά».

Οι συλλογές ανανεώνονται δυο φορές το χρόνο, Φθινόπωρο-Χειμώνας και Άνοιξη-Καλοκαίρι, ενώ στόχος της νεαρής σχεδιάστριας από τα Τρίκαλα, είναι να κάνει κάθε γυναίκα που να νιώθει ξεχωριστή και μοναδική. «Οι δημιουργίες μου απευθύνονται σε όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας και στυλ. Σε γυναίκες που τολμούν  τα εντυπωσιακά και statement κοσμήματα, αγαπούν τα χρώματα και τις αντιθέσεις».

Στόχος της Όλγας Γουλιώνη, είναι όσες γυναίκες επιλέγουν κομμάτια από το brand της, να νιώθουν ξεχωριστές. «Για μένα η μόδα είναι μια πανίσχυρη τέχνη. Συνδυάζει την κίνηση, το design, την αρχιτεκτονική, όλα σε ένα, σε αξεσουάρ που μπορούμε να φοράμε συνέχεια έχοντας όλα αυτά τα στοιχεία πάνω μας. Πιστεύω ότι το μυστικό για να έχεις τέλειο στυλ  είναι το να νιώθεις άνετα με ό,τι φοράς». 

Όσο για το πως φαντάζεται εκείνη φορεμένα τα σχέδιά της, η απάντηση είναι απλή, «Η καινούρια συλλογή είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να συντροφεύει την σύγχρονη γυναίκα μέσα στη διάρκεια της μέρας της. Αποτελείται από σκουλαρίκια και κολιέ που μπορούν να φορεθούν με ένα αυστηρό κοστούμι  το πρωί στο γραφείο, αλλά να ταιριάξουν και με ένα λαμπερό σύνολο το βράδυ».

Πικραλίδα: Χατζηγάκη 2, Τρίκαλα
Facebook: Πικραλίδα χειροποίητοι σπόροι τέχνης
Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι

Γεννήθηκε στην Αλβανία, λίγο πριν την πτώση του κομμουνισμού. Ζει στην Αθήνα από το 1997, παράτησε με μεγάλη επιτυχία το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Παντείου και από το 2017 ασχολείται με την δημοσιογραφία.

Share
Published by
Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι