Categories: DIGITAL STORIES

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι η επόμενη πηγή… ιών;

Όχι που δεν θα έμπαιναν στο «πρόγραμμα» κι αυτά! Ο λόγος για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, τις συσκευές που μπήκαν στις ζωές μας προκειμένου να κάνουν καλό σε ‘μας τους ίδιους όμως όπως όλα δείχνουν δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους υπολογιστές μας! Κοιτάξτε τι παίζει: τα e-cigarettes συνδέονται στα PC μέσω USB, κάτι που σημαίνει ότι με τον τρόπο αυτό μία τρίτη συσκευή αποκτά έτσι απλά πρόσβαση στον υπολογιστή μας. Τι συνεπάγεται αυτό; Ανάλογα με τον κατασκευαστή της συσκευής: αν πρόκειται για κάποιο εγνωσμένης αξίας brand, τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν διατρέχουμε κανέναν κίνδυνο. Αν όμως μιλάμε για ένα no name μαραφέτι, τότε καλό θα ήταν να το προσέξουμε ελαφρώς –έχει αναφερθεί τέτοια περίπτωση, μην το γελάτε, δεν τα βγάζω απ’ το μυαλό μου.

Καλά, αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να αρχίσετε να ψάχνεστε όλοι εσείς που χρησιμοποιείτε ηλεκτρονικά τσιγάρα, κατά πάσα πιθανότητα είστε ασφαλείς. Το ζήτημα που προκύπτει εδώ είναι το πώς όλες αυτές οι συσκευές Τεχνολογίας και τα gadgets, ενώ κάνουν τη ζωή και την καθημερινότητά μας ευκολότερες, προσθέτουν άλλου είδους σκοτούρες, πιο… high-tech. Αν το καλοσκεφτείτε, πάνε οι εποχές που κάποτε ανησυχούσαμε μην τυχόν και μας τελειώσει ο αναπτήρας, μην ξεμείνουμε από μετρητά, έστω μη και δεν έχουμε σήμα στο κινητό. Τώρα όλα αυτά τα προβλήματα έχουν αντικατασταθεί από άλλα, πιο τεχνολογικά προηγμένα: αν υπάρχει κάλυψη 4G, αν το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι φορτισμένο και άλλα τέτοια περίεργα.

Η Τεχνολογία πράγματι έχει πολλά να προσφέρει στον άνθρωπο αλλά επί του παρόντος όπως ακριβώς δίνει, έτσι παίρνει κιόλας και όλες αυτές οι διευκολύνσεις, μικρές ή μεγάλες, έχουν το τίμημά τους. Το μεγάλο στοίχημα για τον σύγχρονο καταναλωτή είναι να εγκλιματιστεί το ταχύτερο δυνατόν στα νέα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει. Ναι, είναι διαφορετικής φύσης από αυτά που έβρισκε μπροστά του ως τώρα όμως ακόμα κι έτσι, με δεδομένο ότι η κουλτούρα και ο τρόπος ζωής μας έχουν «αγκαλιάσει» την Τεχνολογία, λύνονται αν μη τι άλλο πιο εύκολα.

Η Τεχνολογία ουδεμία σχέση έχει με τη μαγεία. Όπως καθετί στον μάταιο τούτο κόσμο, έτσι κι αυτή έχει το τίμημά της. Και όπως συμβαίνει με κάθε αγορά, εμείς αποφασίζουμε για το αν το σηκώνει η τσέπη μας.

Πέτρος Κηπουρόπουλος

Share
Published by
Πέτρος Κηπουρόπουλος