Categories: DESIGN

Οι πιο πρωτότυπες καλοκαιρινές πετσέτες σχεδιάζονται σε ένα design studio της Αρχελάου

Τον Απρίλιο του 2016, στον δρόμο της Αρχελάου στο Παγκράτι, δημιουργήθηκε ένας χώρος που εξακολουθεί να κινεί την περιέργεια των περαστικών. Στο κατάλευκο σκηνικό του δίνουν χρώμα μερικά φουλάρια που μοιάζουν να βγαίνουν από κουτιά κονσέρβας και διάφορες φράσεις γραμμένες με μαύρα γράμματα. Το Studiomateriality έχει σαν μότο του το “this is a place made for fun” ενώ όσο περνάει ο καιρός μπορεί να διακρίνει κανείς την σχεδιαστική υπογραφή του σε διάφορα σημεία της πόλης.

«Η δημιουργία του studio ήταν απλά ένας τρόπος επικοινωνίας με τον κόσμο. Αυτός είναι και ο λόγος που επιλέξαμε ένα ισόγειο κατάστημα σε έναν πολυσύχναστο δρόμο». Ο ιθύνων νους πίσω από τον αριθμό 32, Μίλτος Κοντογιάννης, ασχολείται με το interior design από το  2008 και μέσω του Studiomateriality άρχισε να δίνει πιο συστηματικά «αξία» σε φαινομενικά φθηνά και συνηθισμένα υλικά μέσω του σχεδιασμού.


Επισκέφθηκε για πρώτη φορά το στενό της Αρχελάου προκειμένου να γνωρίσει από κοντά το ατελιέ του brand γυναικείων ρούχων Hallelujah. «Μαζί του ερωτεύτηκα και τον δρόμο, οπότε ήταν τέλεια συγκυρία το γεγονός ότι ο διπλανός από το ατελιέ χώρος ήταν ξενοίκιαστος και έτοιμος για ανακατασκευή».


Το Studiomateriality στοχεύει στο να δημιουργεί «φρέσκους χώρους και φρέσκα προϊόντα. Μας αρέσει να έχει χιούμορ αυτό που σχεδιάζουμε και προσπαθούμε κάθε project να έχει να διηγηθεί μια μικρή ιστορία».

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Μίλτος Κοντογιάννης θέλει όποιος βρεθεί στο studio να πάρει στα χέρια του ένα ολοκληρωμένο concept, από το προϊόν μέχρι τη συσκευασία. Κι ενώ όλο και περισσότεροι Έλληνες σχεδιαστές πειραματίζονται με ένα καλοκαιρινό αξεσουάρ που μέχρι πριν λίγα χρόνια θεωρούνταν απλώς απαραίτητο και όχι καμβάς για να αποτυπώσει κανείς την έμπνευσή του, το design studio του Παγκρατίου καταπιάστηκε φέτος με τις πετσέτες θαλάσσης και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από πρωτότυπο. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τόσο οι πολύχρωμες πετσέτες που μας προτείνει για το φετινό καλοκαίρι, όσο και όλα τα προϊόντα του studio θυμίζουν pop art με ψυχεδελικά στοιχεία και κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή, το studio τρέχει παράλληλα μία συλλογή με μαντήλια από πραγματικό μετάξι Σουφλίου -ραμμένα στο χέρι και με ψηφιακή εκτύπωση- μία με φωτιστικά φτιαγμένα από λαμαρίνα και plexiglas αλλά και μία με καθρέπτες που κόβονται με την μέθοδο του water jetting. «Εννοείται ότι, πέρα από αυτά, λατρεύουμε να ασχολούμαστε με custom δημιουργίες».

Το Studiomateriality σχεδιάζει για τον εκάστοτε χώρου/project που αναλαμβάνει αντικείμενα όπως έπιπλα και lightboxes ενώ ασχολείται ακόμη και με την εμφάνιση του προσωπικού ενός καταστήματος φτιάχνοντας ποδιές, t-shirts και καπέλα. 

Καθώς το studio κάνει τους περαστικούς να κοντοστέκονται στην βιτρίνα του αναζητώντας εκείνο το στοιχείο που θα τους μαρτυρήσει τι ακριβώς είναι αυτός ο χώρος, ποια είναι το πιο περίεργα σχόλια που έχει ακούσει ο εμπνευστής του; «Η πιο συχνή ερώτηση είναι “τα πουλάτε αυτά;”.  Ίσως το  πιο αστείο περιστατικό όμως συνέβη όταν μας μπέρδεψαν με το παρακείμενο Nail Job, μπήκαν μέσα και πήραν θέση σε μια καρέκλα για να τους φτιάξουμε νύχια».

Studiomateriality, Αρχελάου 32, Παγκράτι. Τηλ: 2114072751. Περισσότερες πληροφορίες για το Studiomateriality θα βρείτε εδώ, στο Facebook και στο Instagram.
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.