Categories: ΜΟΔΑ

All Stars: Πέντε ξεχωριστές περιπτώσεις νέων ανθρώπων που ήρθαν για να αλλάξουν τα δεδομένα

Οι νέοι άνθρωποι ήταν πάντα αυτοί που έκαναν τον κόσμο να γυρίζει. Με τις ιδέες τους, την ενέργειά τους, τον φρέσκο τρόπο σκέψης τους. Οι νέοι άνθρωποι ήταν πάντα αυτοί που έριχναν τοίχους και έχτιζαν νέες πραγματικότητες με τα ξεχωριστά ταλέντα τους. 

Αυτό είναι κάτι που έχει καταλάβει πλήρως η Converse, τα παπούτσια της οποίας έχουν υιοθετηθεί ως μέσο έκφρασης από όλο τον κόσμο και από διαφορετικές κουλτούρες. τα πάνινα αυτά παπούτσια έχουν φορεθεί σε ιστορικές στιγμές, σε περιόδους επανάστασης και προόδου, αλλαγής και δημιουργικότητας. Γι΄αυτόν τον λόγο η εταιρεία αποφασίζει να καταρρίψει τα εμπόδια στη δημιουργική πρόοδο φέρνοντας  μία νέα γενιά πολιτισμικών αλλαγών κι επεκτείνοντας το Converse All Stars πρόγραμμα, το οποίο έχει στόχο την υποστήριξη και ανάδειξη των ιδεών της “youth culture” και του diverse χαρακτήρα τους. Άλλωστε, η εξέλιξή θα έρθει από τους νέους.

3.000 άνθρωποι, σε περισσότερες από 27 πόλεις, από το Λος Άντζελες ως την Λίμα και την Αθήνα, είναι πια μέρος της κοινότητας που χτίζει η Converse με σκοπό να δώσει πάσα σε αυτές τις φωνές. Από παρκούρ μέχρι γκράφιτι και από τραγούδι μέχρι skate, η δημιουργικότητα και τα ταλέντα των νέων δεν έχουν όρια. 

Ας γνωρίσουμε όμως τους Έλληνες που τους τελευταίους μήνες αποτελούν μέλος αυτής της κοινότητας.

Meet @barbara_argyrou. Η 17χρονη ελληνοαμερικανίδα έχει ταλέντο στο τραγούδι και διεκδικεί τη θέση της με δύναμη μέσα από την αυθεντικότητα. Γι’αυτήν, Celebrate Your Roots είναι «να επανέρχομαι σε μια στιγμή το 2007 που με ενέπνευσε να κυνηγήσω το όνειρο μου».

Meet George ή αλλιώς @tears_of_pink_lemonade. Είναι 19 χρονών κατάγεται από τον Πειραιά και το ταλέντο του είναι η street φωτογραφία. Γι’ αυτόν το Celebrate Your Roots σημαίνει, «Η στιγμή που αποτυπώνεται μέσα απο την Polaroid του, η κάθε μια μοναδική, όπως ο καθένας μας».

Ο @stephmylett είναι 19 χρονών και δηλώνει skater-fashion-lover από τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. Για τον Στέφανο Celebrate Your Roots είναι «κάθε στιγμή που απολαμβάνω στη πόλη μου η οποία μου έμαθε να αγαπώ το skate, κάτι που μου δίνει κάθε μέρα έμπνευση».

@the_blue_neighbour είναι ο Παύλος, σπουδάζει Αθήνα και είναι 20 χρονών. Γι΄αυτόν Celebrate Your Roots είναι «βασικά η φύση, γιατί εκεί βρίσκεις τον εαυτό σου. Αυτός είναι εξάλλου ο πραγματικός λόγος για προσωπική επανάσταση, να καταφέρεις να είσαι ο εαυτός σου».

Vladimir ή αλλιώς @vljmpcnct .Είναι 23 χρονών, μέλος της ομάδας @jmpcnct parkour και free running στην Αθήνα. Πρόσφατα ανακάλυψε πως έχει πάθος για την σκηνοθεσία και το street style. Γι’αυτόν Celebrate Your Roots σημαίνει «ποιος είσαι, από που ήρθες και τι σου δίνει κίνητρο να συνεχίσεις».

Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι

Γεννήθηκε στην Αλβανία, λίγο πριν την πτώση του κομμουνισμού. Ζει στην Αθήνα από το 1997, παράτησε με μεγάλη επιτυχία το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Παντείου και από το 2017 ασχολείται με την δημοσιογραφία.

Share
Published by
Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι