Categories: DESIGN

Τα σπίτια του Big Little Lies

Ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη της σειράς που συζητήθηκε όσο λίγες φέτος δεν είναι κάποιος από τους χαρακτήρες, αλλά τα εκπληκτικά σκηνικά που ζούσαν όλοι. Στη σειρά του HBO που αποτελεί την πιο μεγάλη γυναικεία στιγμή στη μοντέρνα τηλεόραση, παρότι ο σκηνοθέτης Jean-Marc Vallée δεν είχε βρεθεί ποτέ πριν στην περιοχή, οι ιστορίες των πρωταγωνιστριών εκτυλίσσονται (θεωρητικά) σε εντυπωσιακά ακίνητα στη γραφική χερσόνησο του Mοντερέι της Καλιφόρνια.

Τα  σπίτια που είδαμε στη σειρά, είναι πραγματικά κι όχι σκηνικά, αν και μόνο το ένα βρίσκεται στο Μοντερέι. Ο υπεύθυνος διαχείρισης χώρων του Big Little Lies, Gregory Alpert, υποστήριξε πως η  ιδέα πίσω από τα σπίτια που επιλέχθηκαν ήταν να ανταποκρίνονται στην κοινωνικοοικονομική κατάσταση του κάθε χαρακτήρα. Η Renata (Laura Dern) ζει στο πιο ψηλό σημείο απ’ όλες, το σπίτι της Celeste (Nicole Kidman) είναι λίγο πιο χαμηλά ενώ η Madeline (Reese Witherspoon) περνάει τις μέρες της ακριβώς πάνω στην παραλία.


Το απίστευτα κομψό σπίτι της Celeste ήταν κατά τον Gregory Alpert μια μοιραία επιλογή αφού η παραγωγή το έκλεισε την τελευταία στιγμή προκειμένου να αντικαταστήσει ένα άλλο σπίτι που είχαν επιλέξει αρχικά για τα γυρίσματα. Η περιήγηση στην περιοχή με τη βοήθεια το Google Earth τον βοήθησαν πολύ τον υπεύθυνος διαχείρισης χώρων κι ο ίδιος δήλωσε πως από την πρώτη στιγμή που μπήκε μέσα στο σπίτι της Celeste, ήξερε ότι βρήκε αυτό που είχε εξ αρχής στο μυαλό του.


Τα σπίτια της Renata και της Madeline (Reese Witherspoon) βρίσκονται στην πραγματικότητα 300 μίλια παρακάτω, στο Μαλιμπού. Το σπίτι της Renata βέβαια έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές για τα γυρίσματα  ταινιών και μουσικών βίντεο, κάτι που προβλημάτιζε στην αρχή τον Gregory  Alpert. Μόλις είδε το πρώτο επεισόδιο όμως είδε και τη μεταμόρφωση του στη συγκεκριμένη σειρά, αφού η τοποθεσία ταίριαζε άψογα στον χαρακτήρα της Renata.


Το σπίτι της Madeline, το οποίο βρίσκεται στην παραλία για να δείξει πως ο χαρακτήρας διαφοροποιείται οικονομικά από των υπολοίπων, παραμένει εντυπωσιακό. Τα παραθαλάσσια σπίτια στο Μοντερέι δεν είναι πολλά, γι΄αυτό και η παραγωγή στράφηκε στο Μαλιμπού.

Το κοινό χαρακτηριστικό των σπιτιών που  δένει τα πλάνα είναι η εκπληκτική τους θέα στον ωκεανό. Κι όπως λέει ο Gregory  Alpert, «μπορεί να μην βλέπεις το νερό πάντα, αλλά σίγουρα το ακούς. Κάποιες φορές είναι ήρεμο, αλλά κάποιες είναι και βίαιο».

Αν μιλήσουμε με αριθμούς το πιο ακριβό σπίτι είναι παραδόξως της Madeline κοστίζει 14,8 εκατομμύρια δολάρια.Το σπίτι της Celeste κοστίζει 6 εκατομμύρια δολάρια κι όπως λέει ο υπεύθυνος διαχείρισης χώρων της σειράς πρόκειται για το πιο «μαγευτικό». 

Το σπίτι της Renata κοστίζει 12,4 εκατομμύρια δολάρια. Τέλος, το σπίτι της Bonnie (Zoe Kravitz ) μπορεί να το είδαμε λιγότερο στη σειρά και δεν παύει να είναι εξίσου εντυπωσιακό με έναν διαφορετικό τρόπο και στυλ. Κοστίζει 2,6 εκατομμύρια δολάρια και βρίσκεται κοντά στο Calabasas της Καλιφόρνια κι όπως λέει ο υπεύθυνος διαχείρισης χώρων της σειράς ήταν το σπίτι που τελικά θα ήθελε κι ο ίδιος να μένει.

Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Ζωή Παρασίδη