Categories: DIGITAL STORIES

Sotheby’s καλεί eBay

Οι μεγάλοι οίκοι δημοπρασιών φιγουράρουν συχνά-πυκνά στα δελτία ειδήσεων χάρη στους πλειστηριασμούς σπάνιων ή εξεζητημένων αντικειμένων που φιλοξενούν. Ήταν να απορεί κανείς που τόσα χρόνια όλο αυτό το «κύκλωμα» δεν είχε συνδεθεί με το μεγαλύτερο site δημοπρασιών στο διαδίκτυο: το eBay. Ε, ο καιρός γαρ εγγύς και με δεδομένη τη στενότητα που χαρακτηρίζει πολλούς από τους λεφτάδες του κόσμου, το eBay ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τον οίκο Sotheby’s.

Πρόκειται για τη δεύτερη απόπειρα συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών (η πρώτη ήταν το 2002) με τον Sotheby’s να καλοβλέπει τα 145 εκατομμύρια ενεργά μέλη του eBay, την ώρα που το τελευταίο μόνο κερδισμένο θα βγει από την προβολή που θα εισπράξει, μέσα από τις φημισμένες δημοπρασίες του γνωστού οίκου. Μολονότι η παγκόσμια αγορά Τέχνης κοστολογείται στα £65 δισ., εντούτοις η παρουσία της στο διαδίκτυο είναι μάλλον ανεμική αφού οι πωλήσεις και ο τζίρος είναι πολύ χαμηλά. Έτσι στον Sotheby’s βλέποντας τις online μπίζνες τους να αυξάνονται κατά 36% από το 2012 στο 2013 και με το αντίπαλο δέος, τον οίκο Christie’s, να επενδύει στην online παρουσία του, αποφάσισαν να συμμαχήσουν με το eBay.

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε τους καρπούς της συνεργασίας αυτής με τις πρώτες «glamorous» δημοπρασίες του Sotheby’s να ανοίγουν και στο eBay. Ε, ρε πορτοφόλια που έχουν να αναστενάξουν.

Πέτρος Κηπουρόπουλος

Share
Published by
Πέτρος Κηπουρόπουλος