Ο Νίκος Παρασκευάκης

Ο Νίκος Παρασκευάκης

Το 2012, μπορεί η Ελλάδα να καταρρέει οικονομικά αλλά κάποιους δεν τους εμποδίζει να ξεκινήσουν τα πρώτα επιχειρηματικό τους βήματα. Ένας από αυτούς ο Νίκος Παρασκευάκης που παίρνει την απόφαση ν’ ανοίξει το δικό του μαγαζί. Μαζεύοντας εμπειρίες από την εταιρεία ρούχων της οικογένειας του που καταπιανόταν με τα μαγιό και αθλητικά είδη και με πηγή έμπνευσης το snowboard αποκτά τα πρώτα του ερεθίσματα για τη δημιουργία της δικιάς του σειράς ρούχων. Με βάση την Αθήνα και παρόλο τις προσωπικές αλλά και γραφειοκρατικές δυσκολίες ο Νίκος κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και μπαίνει δυνατά στην ελληνική αγορά. 

m8
m6

«Θυμάμαι εκείνες τις ημέρες ήμουν σχεδόν καθημερινά με ένα φίλο τον Σταύρο, που είχε τρέλα με τα street magic tricks. Φανταστείτε ένα δωμάτιο γεμάτο με τραπουλόχαρτα. Όπως καταλαβαίνεις το ένα μέρος του ονόματος το εμπνεύστηκα από το αγαπημένο χαρτί, του Άσου. Το ίδιο βράδυ λοιπόν καθώς σχεδίαζα διάφορα logos με βάση το «μπαστούνι» έβλεπα μία ξένη ταινία που, άκουσα τη λέξη Sneak και έδεσε το πράγμα. Το crew θα λεγόταν «Sneak Aces». Ουσιαστικά ξεκίνησε για πλάκα αφού το όνομα Sneak Aces το είχα βγάλει για να αντιπροσωπεύει το crew μου, την παρέα που πηγαίναμε για snowboard. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι θα μπορούσε να καταλήξει σε ένα streetwear clothing brand.»

m12
m9
  
m10
 

Και πως έγινε αυτό, τον ρωτάω . «Τα πρώτα t-shirts σκάνε μύτη για  χαβαλέ, πήγα σε ένα σταμπάδικο της γειτονιάς μου και τύπωσα καμιά δεκαριά για να τα φοράμε στις εκδρομές μας. Μετά από ένα διάστημα αποφασίζω το Sneak Aces από blog να το κάνω site: ένα extreme portal το οποίο θα μπορούσε να ενημερώνει και άλλους για θέματα διάφορων action sports που μας άρεσαν. Ήθελα να γράφουν άρθρα κάποια παιδιά από το crew αλλά και να μεγαλώσει η ομάδα μέσω αυτού. Παράλληλα το μικρόβιο για την δημιουργία ρούχων με το όνομα μας είχε αρχίσει να με επηρεάζει και είχα αποφασίσει να κάνω μια ενότητα μέσα στο site που θα είχε κάποια μεμονωμένα κομμάτια από ρούχα.» 

m5

Πρέπει να είναι ωραία να ανήκεις στον κόσμο της Sneakaces ή αλλιώς SAfamily. O καθένας έχει ένα διαφορετικό όνομα και  βάζει το δικό του λιθαράκι σε αυτή την ομάδα ή αλλιώς οικογένεια. Ο Φίλιππος Πρωτογερίδης που βοήθησε και στη δημιουργία του site και κατέληξε να γίνει συνέταιρος στην Sneak Aces, ο Νίκος aka Grandy, ο Παναγιώτης, η G9, ο Jason, η Claire, ο Grg aka theDude, ο Νικήτας BR, ο Πάνος Γ και φετος προστίθεται άλλο ένα ενεργό μέλος στο κομμάτι του design ο Frank Daniels. Παράλληλα όμως πολλά παιδιά έχουν βάλει το χεράκι τους για να στηθεί όλο αυτό όπως η Εβελίνα, ο Γιώργος, ο Νίκος, ο Στράτος, ο Τεό, ο Παναγιώτης Μ, ο Άρης, η Σοφία, ο Steve DF, ο Κωστής, η Αμάντα, ο John P, ο Alex, o Luke «και πολλοί άλλοι που τους ευχαριστώ ειλικρινά για όσα έχουν κάνει και κάνουν», συμπληρώνει ο Νίκος.

m7
m2

Με συνεργασίες επίσης, από άτομα του αθλητικού χώρου, κυρίως του extreme χώρου, η Sneak Aces συνεργάζεται και ντύνει τέσσερις αθλητές σε Ελλάδα και Εξωτερικό μέχρι στιγμής. «Ο Δημήτρης Σοφτάς που μας εκπροσωπεί στο Kiteboard και είναι στον Βόλο. Ο Άγγλος Luis Eyre που είναι surfer.O Ivo Kostov Snowboarder από την Βουλγαρία. Τέλος από τα πρόσφατα μέλη του SAfamily και το νεαρότερο αφού είναι μόλις 16 χρονών είναι ο Tomass Grinbergs, όπου κατάγεται από την Λετονία και είναι πολλά υποσχόμενος BMX rider μιας και είναι πρώτος σε διακρίσεις στα εγχώρια contests.»

m4
m11

Η Sneak Aces έχει την διάθεση να ξεφεύγει από τα καθημερινά και τα κλασσικά μοτίβα της αγοράς. Όλα μαζί την κάνουν να ξεχωρίζει από τα σχέδια, τον τρόπο που τα συνδυάζει ,τις φωτογραφίες μέχρι τους ανθρώπους που την αντιπροσωπεύουν. Με ιδιαίτερα σχέδια, πρωτότυπες ιδέες αλλά και μοναδικά προϊόντα όπως για παράδειγμα το Fullfit που είναι κάτι διαφορετικό για τα ελληνικά δεδομένα. Με όνειρο ζωής αν και τρελό όπως το αποκάλεσε και ο ίδιος ο Νίκος επιθυμεί να γίνει ένα global clothing brand και να βγουν τα εμπορεύματα σε Ευρώπη και Αμερική.« Τα βήματα που κάνουμε θέλουμε να είναι μικρά και σταθερά, δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι απλά για να γίνει ή για να προλάβουμε τον ανταγωνισμό.»

Την Sneak Aces . μπορείτε να την βρείτε στο αποκλειστικό κατάστημα στο Χαλάνδρι, Ηρώων Πολυτεχνείου 10 (στάση μετρό Χολαργός), Τηλ. 210 6753564

site – www.sneakaces.comFacebookInstagramTwitterTumblr