Categories: POPTRIVIA

Single στην κουζίνα: τι να έχεις πάντα στην κατάψυξη για να τρως καλά

Εσύ αγαπημένε single, μας γράφεις ότι συχνά καταφεύγεις στο φαγητό έξω ή στο delivery. Ο πιο συνηθισμένος λόγος είναι ότι βρίσκεις άσκοπο το να μαγειρέψεις ένα ταψί φαγητό και να αναγκαστείς να το τρως για μέρες, μέχρι να τελειώσει (γιατί μεταξύ μας και κόσμο να καλείς συχνά, είναι δύσκολο να συντονιστείτε τις καθημερινές). Άλλος λόγος είναι ότι δεν ψωνίζεις πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά στο σούπερ μάρκετ, γιατί μέχρι να σου έρθει η όρεξη να μαγειρέψεις, αυτά έχουν χαλάσει. Εσύ λοιπόν αγαπημένε single, για να μπορείς να μαγειρεύεις και να απολαμβάνεις σπιτικό φαγητό, όσο πιο συχνά γίνεται, βγάλε το ψυγείο και το ντουλάπι απ’ το επίκεντρο και βάλε στη θέση τους την κατάψυξη. Δες πως πρέπει να την εξοπλίσεις για να μην ξαναμείνεις πεινασμένος.

Κατεψυγμένα λαχανικά και φρούτα

Φυσικά και προτιμάς τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά από τα κατεψυγμένα. Όμως κάποια υλικά όπως ο κατεψυγμένος αρακάς (όταν είναι εκτός εποχής), το μπρόκολο ή το καλαμπόκι θα αποτελέσουν βάση για γρήγορα καθημερινά γεύματα για έναν! Μπορείς να παραλείψεις τα σπαράγγια και να βάλεις κατεψυγμένο αρακά και φασολάκια σε αυτή τη γρήγορη μακαρονάδα με κοτόπουλο, ή να ζεματίσεις μια κούπα καλαμπόκι για να φτιάξεις μικρή δόση αυτής τη μεξικάνικης σαλάτας με τα ζυμαρικά που σου περίσσεψαν από χθες.

Όσο για τα φρούτα, μπορείς να αγοράζεις σακούλες με κατεψυγμένα φρούτα του δάσους (μύρτιλλα, κράνα κ.λ.π.) και να βάζεις από μια χούφτα τη φορά, στο πρωϊνό σου smoothie. Άσε που αν καταψύξεις τις μπανάνες σου, θα έχεις το πιο γρήγορο παγωτό του κόσμου.

Κατεψυγμένα μουλιασμένα ή βρασμένα όσπρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχεις όρεξη για χούμους ή φαλάφελ αλλά δεν το θυμήθηκες στην ώρα που έπρεπε; Αν μια Κυριακή που έχεις χρόνο, μουλιάζεις τα ρεβίθια και μετά τα αποθηκεύσεις στην κατάψυξη, δεν χρειάζεται να ξαναπεριμένεις 8-12 ώρες γιατί μπορείς να βράσεις αμέσως όσα θες. Μπορείς επίσης να καταψύξεις μικρές ποσότητες βρασμένων φασολιών, φακής και άλλων οσπρίων, να τα αφήνεις σε θερμοκρασία δωματίου και να τα βάζεις σε σαλάτες (όπως αυτή η πικάντικη σαλάτα ή με κους κους).

Κατεψυγμένο ψωμί, αραβικές πίτες, wraps

Το μεγάλο παράπονο του single: το ψωμί σου μπαγιατεύει ή μουχλιάζει, πριν προλάβεις να το καταναλώσεις. Αν αγόρασες ψωμί από καλό φούρνο, μπορείς να το κόψεις φέτες και να το αποθηκεύσεις σε αεροστεγή σακουλάκια με ziplock. Κάθε φορά που θα θες μια ή δύο φέτες, θα τις βγάζεις λίγη ώρα πριν και θα είναι σαν φρέσκες. Κι αν δεν είναι, φρυγάνισέ τες! Μπορείς να κάνεις το ίδιο με το ψωμί του τοστ, τις αραβικές πίτες και τις τορτίγιες για wraps. Αρκεί να είναι καλά καλυμμένα μέσα στην κατάψυξη.

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου στο madameginger.com
madameginger.com