LOVE & SEX

Οργασμικό χάσμα: Τι είναι και για ποιους λόγους υπάρχει ακόμη

Ήρθε η ώρα να σκάψουμε βαθιά στο οργασμικό χάσμα και να αναδείξουμε την ανάγκη να βάζουμε τον εαυτό μας και την ικανοποίησή μας στο επίκεντρο, επιτέλους. Αρκετές δεκαετίες, αν όχι αιώνες, ήταν σε δεύτερο πλάνο η ικανοποίηση και ο οργασμός των γυναικών. Ίσως το πρόβλημα δεν είναι το αιδοίο αυτό καθεαυτό, αλλά το πως αντιλαμβανόμαστε την ικανοποίηση των ατόμων που έχουν αιδοίο. 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως.

Τι είναι το οργασμικό χάσμα; Όταν δύο άτομα με διαφορετικά γεννητικά όργανα κάνουν σεξ, απ’ ό,τι δείχνουν έρευνες και στατιστικά στοιχεία, το άτομο που έχει πέος θα έχει κατά πάσα πιθανότητα οργασμό. Αυτή η κατάσταση που παρατηρείται σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου περιγράφεται με τον όρο «οργασμική ανισότητα». Πρόκειται για την ανισορροπία στον αριθμό των οργασμών που έχει ένα άτομο με πέος κατά μέσο όρο σε σύγκριση με το άτομο που έχει αιδοίο. 

Υπάρχουν οι εξής 5 κύριοι λόγοι που υπάρχει το οργασμικό κενό: 

Αιτία Νο.1: Παρανοήσεις γύρω από την ικανοποίηση των αιδοίων

Το σεξ με σύντροφο έχει συχνά στο επίκεντρό του την διείσδυση, αδιαφορώντας για την κλειτορίδα και το υπόλοιπο αιδοίο. Η κλειτορίδα είναι το πιο ευαίσθητο και ερωτογενές σημείο του σώματος, οπότε το σεξ πρέπει πάντα να περιλαμβάνει την διέγερση της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πολλοί άνθρωποι το βρίσκουν πολύ δύσκολο να φτάσουν σε οργασμό χωρίς κλειτοριδική διέγερση. Στην παραμέληση της κλειτορίδας ευθύνεται πολύ και το γεγονός ότι οι περισσότερες ταινίες ή πορνό δείχνουν τον οργασμό να επιτυγχάνεται σε μόλις 30 δευτερόλεπτα μετά την διείσδυση και μόνο. Όλη αυτή η συνθήκη συμβάλλει πάρα πολύ στο γιατί τα άτομα με αιδοίο δεν φτάνουν σε οργασμό, ενώ μπορούν. 

Αιτία Νο.2: Συνεχώς προσποιούμαστε τον οργασμό

Μερικές φορές οι άνθρωποι δεν φτάνουν σε οργασμό κατά την διάρκεια του σεξ, γιατί προσποιούνται ότι τελειώνουν. Αξίζουμε όλες, όλοι και όλα τον πραγματικό, αληθινό, ολοκληρωτικό και απελευθερωτικό οργασμό και την εκστατική χαρά που τον συνοδεύει. Ωστόσο, καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν πολλοί περίπλοκοι λόγοι ως προς τις αιτίες που μπορεί κάποιος άνθρωπος να τείνει να προσποιείται. Ίσως ανησυχούμε πολύ ότι αργούμε να τελειώσουμε, ίσως δεν απολαμβάνουμε τόσο το σεξ εκείνη την ώρα ή σκεφτόμαστε ότι μπορεί να πληγώσουμε το εγώ του άλλου αν δεν έρθουμε σε οργασμό. 

Αιτία Νο.3: Κοινωνικοποίηση και έμφυλοι ρόλοι

Ενώ το οργασμικό χάσμα αφορά περισσότερο στην σεξουαλική ανατομία, παρά στο φύλο, οι περισσότερες έρευνες έχουν πραγματοποιηθεί με cis άνδρες και γυναίκες. Πολλά από αυτά τα άτομα είχαν στο μυαλό τους έμφυλες νόρμες, όπως το ότι έβλεπαν τις γυναίκες κυρίως ως παθητικές και τους άντρες ως κυρίαρχους. Παρότι η αντίληψη αυτή σιγά-σιγά ξεθωριάζει, υπάρχει ακόμη αν και σε πιο διακριτικές μορφές και μπορεί να συντελέσει στην φτωχή επικοινωνία και ανισορροπία της σεξουαλικής απόλαυσης. 

Αιτία Νο.4: Το σεξ ορίζεται από τον φαλλικό οργασμό

Το σεξ μεταξύ των cisgender, ετεροφυλόφιλων ζευγαριών καθορίζεται συχνά από τον φαλλικό οργασμό. Πολλές φορές το σεξ τελειώνει όταν εκσπερματώνει ο άντρας. Όταν το σεξ έχει ως επίκεντρο την διείσδυση και μόνο, η απόλαυση για τα αιδοία μάλλον περνά σε δεύτερη μοίρα. 

Αιτία Νο. 5: Αποσύνδεση μεταξύ πέους και αιδοίου

Υπάρχει μια κοινή άποψη ότι τα αιδοία είναι δύσκολο να τα ευχαριστήσεις, να τα ικανοποιήσεις, να τα γεμίσεις απόλαυση και οργασμούς. Αυτό είναι, θα έλεγε κανείς, μια πολύ σεξιστική άποψη. Οι μελέτες μάλιστα δείχνουν ότι όταν ένα άτομο με αιδοίο αυτοϊκανοποιείται ή όταν δύο άτομα με αιδοίο (π.χ. λεσβίες) κάνουν σεξ μεταξύ τους, επιτυγχάνεται ο οργασμός. 

Δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχει ανέκδοτο που πάει ως εξής: «-Πως είναι το σεξ μεταξύ δύο γυναικών; -Είναι σεξ που τελειώνεις!». Μόνο όταν μια γυναίκα κάνει σεξ με άντρα αρχίζουν και εξαφανίζονται ξαφνικά οι οργασμοί. Γιατί συμβαίνει αυτό άραγε; Γιατί οι cis-straight γυναίκες έχουν τους λιγότερους οργασμούς;

Ίσως υπάρχει μια αποσύνδεση μεταξύ πέους και αιδοίου. 

***Με πληροφορίες από vush_official

POPAGANDA