Πριν μερικές εβδομάδες, κάναμε στην Popaganda ένα αφιέρωμα στις πλατφόρμες που μπορείτε να πουλήσετε online προϊόντα και υπηρεσίες. Μολονότι καταπιαστήκαμε με αρκετές από αυτές, αφήσαμε εκτός μία, η οποία μάλιστα «μιλά» και ελληνικά! Ο λόγος για το Pouliseto, ένα app που διατίθεται δωρεάν σε iOS και Android και θα σας επιτρέψει να πουλήσετε τα αντικείμενά σας εύκολα και με ασφάλεια σε όλη την Ελλάδα.


Ο τρόπος λειτουργίας του δεν διαφέρει από αυτόν άλλων, αντίστοιχων apps (eBay, eBid κλπ) σε πολύ γενικές γραμμές. Δημιουργείτε τον λογαριασμό σας (χρειάζεται κινητό τηλέφωνο για να γίνει η ενεργοποίηση), ανεβάζετε φωτογραφίες και περιγραφές των αντικειμένων που διαθέτετε προς πώληση και… αυτό ήταν όλο!

Οι συναλλαγές γίνονται μέσω του ίδιου του app ενώ η αποστολή των αντικειμένων γίνεται αποκλειστικά μέσω της εταιρείας Seagull (προσφέρεται δυνατότητα πληρωμής τόσο με πιστωτική/χρεωστική κάρτα, όσο και με αντικαταβολή) η οποία υποστηρίζει παραδόσεις «από πόρτα σε πόρτα» και στους 52 νομούς της χώρας –το κόστος αποστολής φυσικά ποικίλει κατά περίπτωση. Η δε προμήθεια που κρατά η πλατφόρμα ανά συναλλαγή, κυμαίνεται μεταξύ 2-10% -όσο πιο μεγάλο το ποσό, τόσο μικρότερο το ποσοστό που παρακρατεί Pouliseto.

Όσο για τη διασφάλιση του αγοραστή, αν και η πληρωμή γίνεται άμεσα, τα χρήματα παραμένουν δεσμευμένα, έως ότου εκείνος παραλάβει το αντικείμενο και επιβεβαιώσει ότι είναι στην κατάσταση που πρέπει. Όπως αναφέρει ο Σταύρος Καραγιάννης, ιδρυτής και γενικός διευθυντής του Pouliseto, «στους έξι μήνες που έχουμε εισάγει την αγοραπωλησία, δεν έχει εμφανιστεί κανένα κρούσμα εξαπάτησης. Εμείς από την πλευρά μας ελέγχουμε όσο περισσότερο γίνεται τα στοιχεία των χρηστών και τις φωτογραφίες των αγγελιών ώστε να γνωρίζουν οι αγοραστές την ακριβή κατάσταση των αντικειμένων που τους ενδιαφέρουν».

Οι βασικές κατηγορίες του Pouliseto είναι οκτώ (Auto-Moto, Επιχειρήσεις, Hobby & Αθλητισμός, Σκάφη, Σπίτι & Κήπος, Τεχνολογία, Κατοικίες & Οικόπεδα, Μόδα & Βρεφικά) αν και χωρίζονται –προφανώς- σε περαιτέρω υποκατηγορίες. Μετά από ενάμιση χρόνο λειτουργίας, το ελληνικό app μετρά περισσότερους από 15.000 χρήστες, αποτελώντας έτσι μια αξιόπιστη πρόταση για όποιον θέλει να πουλήσει αυτά που δεν χρειάζεται –ή κυνηγά ευκαιρίες, καινούριες και μεταχειρισμένες.

Μπορεί λοιπόν στο εξωτερικό να έχουν το Gumtree, το Shpock, το Bonanza και το eBid, στην Ελλάδα όμως υπάρχει το Pouliseto. Δοκιμάστε το, δεν έχετε να χάσετε κάτι.