Categories: ΜΟΔΑ

Τα κοσμήματα του Πουά creations δεν είναι όσο girly ακούγονται

Μπορεί η Marilyn Monroe να τραγουδούσε πως τα διαμάντια είναι ο καλύτερος φίλος των γυναικών ωστόσο η μέχρι τώρα ιστορία της γυναικείας μόδας έχει αποδείξει πως δεν χρειάζεται να είναι κάτι πολύτιμο ή δαπανηρό για να γίνει το αξεσουάρ που δεν αποχωριζόμαστε. Τα κοσμήματα του Πουά Creations στοχεύουν στο να γίνουν ο νέος μας σύμμαχος στο στυλ και να ταιριάξουν με τις απλές γραμμές τους σε ό,τι και αν επιλέξουμε να φορέσουμε μαζί τους.

Έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές της πάνω στην διακόσμηση και το σχέδιο, η Γεωργία Παναγιωτοπούλου – Τσιώτου συνειδητοποίησε πως αυτό που της ταιριάζει είναι το να έρχεται καθημερινά σε επαφή με μέταλλα και να δημιουργεί στο εργαστήριό της όσα ήδη έκανε ερασιτεχνικά για χρόνια, τόσο για τον εαυτό της όσο και για τα αγαπημένα της πρόσωπα. Αποφάσισε λοιπόν να παρακολουθήσει μαθήματα αργυροχρυσοχοΐας έτσι ώστε να μπορεί σήμερα να δημιουργεί ιδιαίτερα σκουλαρίκια, δαχτυλίδια, κολιέ και βραχιόλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί λοιπόν το Πουά creations που πρωτοεμφανίστηκε το 2013 να ακούγεται girly σαν όνομα, ωστόσο το συγκεκριμένο brand χειροποίητων κοσμημάτων μας εκπλήσσει αφού χαρακτηρίζεται από γεωμετρικά σχέδια, λιτές και καθαρές γραμμές που κάνουν τα σχέδια διαχρονικά και εύκολα στον συνδυασμό τους έτσι ώστε να είναι δύσκολο να βρεθούν ξεχασμένα για χρόνια μέσα σε κάποιο κουτί όπου φυλάμε εκείνα τα αξεσουάρ που έφυγαν από τη μόδα.

Η νέα σειρά βασίζεται στον επιχρυσωμένο και επαργυρωμένο μπρούτζο, στις κεραμικές βάσεις με μαύρο επιπλατίνωμα και μοτίβο που θυμίζει μαρμάρινα νεοκλασικά πατώματα,  στις γυάλινες πέτρες που μοιάζουν τους βόλους με τους οποίους παίζαμε ως παιδιά. Παρά τον minimal σχεδιασμό τους, η Γεωργία Παναγιωτοπούλου – Τσιώτου αρέσκεται στο να δημιουργεί κομμάτια σε μεγάλο μέγεθος έτσι ώστε όσες τα επιλέξουν να μην νιώθουν την ανάγκη να προσθέσουν κάποιο άλλο αξεσουάρ στο ντύσιμό τους, προκείμενου να δώσουν το κάτι παραπάνω στην εμφάνισή τους. Η ίδια δεν χρησιμοποιεί καλούπια, οπότε κάθε της κομμάτι ακόμη και ίδιο να μοιάζει με κάποιο άλλο είναι στην ουσία one of a kind και φτιαγμένο στο χέρι. Επίσης, αν έχετε κάποιες  δικές σας ιδέες πάνω στις γραμμές του Πουά creations, η σχεδιάστρια μπορεί να συνθέσει το δικό σας μοναδικό κόσμημα κατόπιν παραγγελίας.

Τα σχέδια της είναι εμπνευσμένα από την πόλη και την καθημερινότητα που αυτή επιβάλει, τους δρόμους, τα σχήματα που επικρατούν στο αστικό τοπίο και αποτυπώνονται στα κοσμήματα του Πουά creations, του brand κοσμημάτων που απευθύνεται σε εκείνες που αναζητούν απλά και εντυπωσιακά κομμάτια ώστε να μην τα αποχωρίζονται καθ΄ όλη τη διάρκεια της μέρας αλλά και σε όλες τις ηλικίες αφού -κατά την σχεδιάστριά τους-  το κόσμημα χρόνια δεν κοιτά. 

Πουά creations, Πανεπιστημίου 67, Ομόνοια. Τηλ: 21 3030 0803. Περισσότερες πληροφορίες για τα Πουά creations θα βρείτε εδώ.
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Ζωή Παρασίδη