Categories: DIGITAL STORIES

Πώς θα στείλετε μεγάλα αρχεία, εύκολα online;

Πριν από περίπου μια διετία, είχαμε αναφερθεί μέσα από την Popaganda στο WeTransfer, ένα site που επέτρεπε τη μεταφορά αρχείων εύκολα και γρήγορα. Έκτοτε έχει κυλήσει αρκετό νερό στο αυλάκι, το WeTransfer ζει και βασιλεύει –και τον κόσμο κυριεύει εξυπηρετεί- μόνο που πλέον, την εμφάνισή τους έχουν κάνει κι άλλες, παρόμοιες πλατφόρμες. Το κόστος χρήσης του cloud έχει μειωθεί σημαντικά, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα ακόμα περισσότερες εταιρείες να είναι σε θέση να προσφέρουν τέτοιου είδους υπηρεσίες.


Ποιες είναι όμως οι επιλογές του κοινού και τι το διαφορετικό έχει να προσφέρει η καθεμία; Ας ρίξουμε μια ματιά στις καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες μεταφοράς δεδομένων online.

WeTransfer

Τα πράγματα εξακολουθούν να είναι όπως τα περιγράφαμε πριν καμιά διετία. Βάζετε τα δύο mails (το δικό σας και αυτό του παραλήπτη) και περνάτε τα αρχεία που θέλετε να μεταφέρετε με drag & drop. Γράφετε κι ένα μήνυμα προαιρετικά, πατάτε το Transfer και… αυτό ήταν όλο! Το όριο ανά αποστολή είναι στα 2 GB ενώ υποστηρίζονται μόνο αρχεία –αν π.χ. θέλετε να στείλετε ολόκληρο φάκελο, απλά συμπιέστε τον και περάστε τον ως .zip ή .rar.

Google Drive

Σιγά που θα μιλούσαμε για cloud και θα ήταν εκτός η Google. Το Google Drive αποτελεί μία εξαιρετική λύση, όχι μόνο για την αποθήκευση αλλά και την αποστολή αρχείων online. Να θυμίσουμε ότι με το «καλημέρα», ο χρήστης έχει 15 GB ενώ υπάρχουν τρόποι ώστε ο αριθμός αυτός να αυξηθεί περαιτέρω. Ό,τι αποθηκεύετε στον λογαριασμό σας, μπορείτε να το μοιραστείτε εύκολα με τον καθένα και μάλιστα δίχως να υπάρχει περιορισμός στο μέγεθος του κάθε αρχείου.

Dropbox

Ακόμα ένα ιδιαίτερα γνωστό πρόγραμμα cloud storage με δυνατότητες αποστολής κιόλας αρχείων. Το Dropbox λειτουργεί με τρόπο παρόμοιο με αυτόν του Google Drive: με την εγγραφή τους, οι χρήστες έχουν στη διάθεσή τους 2 GB τα οποία μπορούν να γεμίσουν με ό,τι θέλουν. Κατόπιν μπορούν να επιλέξουν τι θα μοιραστούν και με ποιον, αποστέλλοντας έτσι εύκολα και γρήγορα τα αρχεία που θέλουν. Σημειώστε ότι ο δωρεάν χώρος δύναται να αυξηθεί ποικιλοτρόπως…

Ge.tt

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε χωρίς καν να εγγραφείτε –εν τοιαύτη περιπτώσει τα αρχεία σας θα είναι διαθέσιμα για 30 ημέρες. Σε περίπτωση που δημιουργήσετε λογαριασμό, τότε θα δοθούν περί τα 2 GB τα οποία μπορείτε να αξιοποιήσετε όπως εσείς επιθυμείτε: αν θελήσετε να μοιραστείτε ένα ή περισσότερα αρχεία με άλλους, δεν έχετε παρά να τους δώσετε το σχετικό link –χωρίς μάλιστα να χρειάζεται καν να περιμένετε μέχρι να τελειώσει το «ανέβασμά» τους.

Depositfiles

Η δωρεάν έκδοση του Depositfiles θα σας καλύψει πλήρως, ακόμα κι αν οι ανάγκες σας ξεπερνούν αυτές του μέσου χρήστη. Σας προσφέρεται, βλέπετε, απεριόριστος χώρος τον οποίο μπορείτε να εκμεταλλευτείτε χωρίς τον παραμικρό χρονικό περιορισμό! Το μόνο που σας «ζητά» η υπηρεσία, είναι το μέγεθος του κάθε αρχείου που ανεβάζετε, να μην υπερβαίνει τα 10 GB –έλεος! Μπορείτε να προστατέψετε τα links σας με κωδικό ενώ διατίθεται και εύχρηστο περιβάλλον χρήσης.

SendSpace

Το SendSpace είναι μία εναλλακτική υπηρεσία αποστολής μεγάλων αρχείων online. Βέβαια όχι τόσο μεγάλων όσο σε άλλες υπηρεσίες, μιας και το ανώτατο όριο της δωρεάν έκδοσης είναι τα 300 MB ανά αρχείο, ενώ και τα δεδομένα σας παραμένουν αποθηκευμένα για έναν μήνα -30 ημέρες. Το καλό είναι ότι τουλάχιστον υποστηρίζεται μαζική αποστολή αρχείων με ένα «κλικ», λειτουργία που αποτελεί και ένα εκ των σημαντικότερων USP της υπηρεσίας.

Πέτρος Κηπουρόπουλος

Share
Published by
Πέτρος Κηπουρόπουλος