Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaDIGITAL STORIES

Πώς θα καταλάβετε ποιο τραγούδι παίζει στο ράδιο;

Η Τεχνολογία σας βοηθά να αντιληφθείτε εκείνο το σούπερ κομματάκι που ακούσατε στο ράδιο ή «ντύνει» την τάδε διαφήμιση! Εσείς απλά διαλέξτε τον τρόπο (και δεν μιλάμε μόνο για το Shazam).
0fab6fe2c77b48f3e7597f8518e0935aHeader-Carousel-Image-1-center

Πόσο εκνευριστικό είναι όταν ακούτε ένα κομμάτι που πολύ σας αρέσει σε κάποιον ραδιοφωνικό σταθμό ή ακόμα και στο πλαίσιο μιας διαφήμισης στην τηλεόραση ή το ίντερνετ αλλά δεν έχετε την παραμικρή ιδέα για τον τίτλο του ή τον καλλιτέχνη; Πολύ, αλλά μεταξύ μας, αυτό θα αποτελούσε πρόβλημα το 1996. Ευτυχώς τη σήμερον ημέρα, στη διάθεσή σας έχετε όχι έναν αλλά μισή ντουζίνα τρόπους για να ανακαλύψετε συνθέτη-στιχουργό-ερμηνευτή του κομματιού που ακούσατε οπουδήποτε! Να ‘ναι καλά η Τεχνολογία που φρόντισε ώστε όποια συσκευή κι αν έχετε, να μπορείτε να κάνετε σαν άνθρωποι τη δουλειά σας και να μη γυρνάτε στις λεωφόρους του YouTube ψάχνοντας ψύλλους στ’ άχυρα.

Τι λέτε, να τους δούμε;

SoundHound & Shazam

Ο πιο αποδοτικός τρόπος για να βρείτε το κομμάτι που ψάχνετε, είναι μία εφαρμογή εκ των SoundHound και Shazam. Μιλάμε για τις δύο καλύτερες στο είδος τους οπότε δεν έχει νόημα να κοιτάξετε αλλού. Διατίθενται σε tablets, smartphones και PC (το SoundHound έχει το Midomi.com). Τις κατεβάζετε στο smartphone ή το tablet σας και μόλις παίξει το κομμάτι που σας ενδιαφέρει, πλησιάζετε τη συσκευή σε ένα ηχείο, τρέχετε το app και το αφήνετε να κάνει τη δουλειά του. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ανάλογα με τη στιγμή που πετύχετε το κομμάτι αλλά και την ποιότητα του ήχου, θα έχετε τα στοιχεία του τραγουδιού στο πιάτο.

shazam-mac-1

Siri

Οι έχοντες συσκευή iOS (iPhone, iPad, iPod) μπορείτε να ρωτήσετε απλώς τη Siri για το κομμάτι που παίζει. Σε iOS κρατήστε πατημένο το πληκτρο Home και μόλις η Siri εμφανιστεί, πείτε κάτι του τύπου “Siri name that tune” ή “Siri what song is playing?”. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του Shazam (δεν απαιτείται εγκατάσταση του app), η Siri θα σας βρει το κομμάτι που ψάχνετε σε χρόνο μηδέν!

Android

Παρόμοια λειτουργία με το iOS διαθέτει και το Android. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε φωνητική εντολή τύπου “OK Google, what is that song?”, είτε να επιλέξετε το εικονίδιο του μικροφώνου στην αναζήτηση και να πείτε “What is that song?”, πάντα φέρνοντας τη συσκευή σας όσο πιο κοντά γίνεται στην πηγή του ήχου. Αν διαθέτετε το Shazam, μπορείτε να πείτε κάτι του στυλ “OK Google, Shazam that song”.

Windows 10

Η Apple έχει τη Siri και η Microsoft την Cortana. Στα Windows 10 λοιπόν, για να βρείτε ένα κομμάτι που παίζει, δεν έχετε παρά να ρωτήσετε την τελευταία. Ανοίξτε την αναζήτηση λοιπόν και απευθυνθείτε στην Cortana λέγοντας “Cortana, what is that song?” προκειμένου εκείνη να χρησιμοποιήσει το μικρόφωνο του συστήματός σας (βεβαιωθείτε ότι δεν ακούτε από ακουστικά μόνο) και να σας δώσει τις πληροφορίες που θέλετε. Το ίδιο θα κάνετε στις συσκευές Windows Phone 8.1 και Windows 10 καθώς επίσης και στην εφαρμογή της Cortana σε Android και iOS.

cortana_music

Google

Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν δουλέψει ή απλά δεν προλάβετε να τα χρησιμοποιήσετε, η έσχατη λύση είναι το Google. Προσπαθήστε να θυμηθείτε κάποιους στίχους του κομματιού που ακούσατε. Δεν χρειάζεται κάτι υπερβολικό: πέντε-έξι λέξεις στη σειρά αρκούν. Υπάρχουν τόσα sites με στίχους πλέον που σίγουρα θα πάρετε αποτέλεσμα, φτάνει να έχετε γράψει σωστά τα λόγια του κομματιού. Με λίγη προσπάθεια και ενδεχομένως ακόμα λιγότερη τύχη, θα βρείτε αυτό που ψάχνετε!

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.