Μπορεί το να καταπολεμήσεις και να βάλεις ένα τέρμα στην όρεξή σου για ζάχαρη να μοιάζει με μία καλή πρόκληση στην αρχή. Α όχι να τα λέμε αυτά. Κάποια στιγμή θα παρατηρήσεις πως το να θέλεις ζάχαρη και να την καταναλώνεις είναι ένας φαύλος κύκλος. Παρόλα αυτά μπορείς να κάνεις μερικά πράγματα που θα σε βοηθήσουν να απεξαρτητοποιηθείς. Θα χρειαστεί να αλλάξεις κάποια πράγματα – σε παλιότερο άρθρο έχουν αναφερθεί και το πώς να φτιάξεις γλυκά χωρίς ζάχαρη, αλλά και τι να βάζεις στον καφέ σου εκτός από ζάχαρη.

Οι παρακάτω συμβουλές εύχομαι να σε βοηθήσουν

1. Να τρως περισσότερες ίνες

Οι ίνες παίζουν έναν πολύτιμο ρόλο στην υγεία και την ευεξία μας. Η υψηλή πρόσληψη ινών τείνει να συσχετίζεται με καλύτερη υγεία του παχέος εντέρου και του καρδιαγγειακού συστήματος, καθώς και με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου και παχυσαρκίας. Σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλαδικής Μελέτης Διατροφής και Υγείας (ΠΑ.ΜΕ.Δ.Υ) που αξιολόγησε 4600 άτομα όλων των ηλικιών από αντιπροσωπευτικό δείγμα του ελληνικού πληθυσμού προέκυψε και δημοσιεύτηκε το 2018, η πρόσληψη φυτικών ινών (φρούτα, λαχανικά, όσπρια) είναι χαμηλή με το 60% του πληθυσμού να μην προσλαμβάνει τις συνιστώμενες ποσότητες. Σύμφωνα με διεθνείς φορείς υγείας, η σύσταση για φυτικές ίνες ποικίλλει, ενώ μπορεί να φτάσει τα 38 γρ. ημερησίως στον ανδρικό πληθυσμό και 25 γρ. ημερησίως στον γυναικείο πληθυσμό.

Οι φυτικές ίνες είναι τα μέρη των φυτών και των υδατανθράκων τα οποία δεν υπόκεινται στη διαδικασία της πέψης από τον ανθρώπινο οργανισμό. Βοηθάνε στην επιβράδυνση της απορρόφησης των τροφών που τρώμε και μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να περιορίσουμε τον πόθο που έχουμε για ζάχαρη, δίνοντας μας την αίσθηση του κορεσμού για μεγαλύτερο διάστημα. Βάζουμε λοιπόν στο μενού μας τρόφιμα που είναι υψηλά σε ίνες, όπως είναι λαχανικά, φασόλια, όσπρια και δημητριακά ολικής αλέσεως.

2. Πίνε αρκετό νερό

Το σώμα μας είναι φτιαγμένο από νερό. Είναι αυτό που έχουμε περισσότερο από κάθε τι στο σώμα μας, πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να αναπληρώνουμε το νερό που χάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κάθε μέρα. Πολλές από τις λειτουργίες του σώματος σχετίζονται με τη γενικότερη κατάσταση ενυδάτωσης. Κατά συνέπεια όσο πιο αφυδατωμένος είσαι, τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες να έχει ορμονική ανισορροπία. Μπορεί να διψάς, αλλά εσύ να θέλεις ζάχαρη. Οπότε το να αναπληρώνεις το νερό στο σώμα σου είναι ένα γρήγορο fix που μπορείς να κάνεις. Να πίνεις έξι με οχτώ ποτήρια νερό κάθε μέρα και να αποφεύγεις οπωσδήποτε τα αναψυκτικά με ζάχαρη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ladypapaya.com