Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaWELLNESS

Πώς να κόψετε την ζάχαρη

Υπάρχει τρόπος να σπάσουμε τα δεσμά και να απεξαρτηθούμε; Από τη Τζουλιάννα Καρνέζη.
donuts

Στη διατροφή ο καθένας τείνει να έχει τουλάχιστον μια αχίλλειο πτέρνα, ένα είδος φαγητού που νιώθει ότι είναι εξαρτημένος. Για τους περισσότερους η τροφή-πειρασμός είναι η ζάχαρη. Όλοι έχουμε ακούσει κατά καιρούς ότι είναι καλό να μειώσουμε την κατανάλωση της, αλλά όταν πάμε να το κάνουμε πράξη μας φαντάζει βουνό. Είμαστε δέσμιοι της ας το παραδεχθούμε. Όμως μη το βάζετε κάτω, γιατί με τις παρακάτω συμβουλές, θα σπάσετε τις αλυσίδες.

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να καθαρίσετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας και δεν εννοώ πραγματικό καθάρισμα, αλλά ξεκαθάρισμα, ώστε να απαλλαχθείτε από τα γλυκά που έχετε στο σπίτι. Ίσως αυτό το κομμάτι είναι και το δυσκολότερο, αλλά αν θέλετε να κόψετε τη ζάχαρη, πρέπει να μην έχετε τους πειρασμούς μπροστά στα μάτια σας.

Ανακαλύψτε ένα υποκατάστατο ζάχαρης. Ο οργανισμός μας είναι φτιαγμένος με έμφυτη επιθυμία για γλυκές τροφές. Αυτό μάλιστα έχει σαν στόχο να μας προστατεύει από τις δηλητηριώδεις τροφές που συνήθως έχουν πικρή γεύση. Έτσι αν δεν μπορείτε να αποχωριστείτε με τίποτα τη ζάχαρη, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο υποκατάστατο, που θα το βάζετε στον καφέ ή στα γλυκά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ στο jenny.gr για το πως πρέπει να θανατώσουμε τα λούτρινα κουκλάκια του Αγίου Βαλεντίνου. 

Αν θέλετε να τρώτε υγιεινά πρέπει να μάθετε να διαβάζετε τις ετικέτες τροφίμων. Η ζάχαρη υπάρχει σχεδόν παντού. Και επειδή δεν είναι εφικτό ούτε θεμιτό να απαρνηθείτε όλα τα αγαπημένα σας φαγητά, τουλάχιστον μπορείτε να μειώσετε την κατανάλωση των προϊόντων που περιέχουν μεγάλες ποσότητες σακχάρων. Προσοχή η ζάχαρη κρύβεται παντού, γι αυτό και θα τη βρείτε με πολλές ονομασίες, όπως σακχαρόζη, μαλτόζη, δεξτρόζη, γλυκόζη, γαλακτόζη, λακτόζη, σιρόπι καλαμποκιού, φρουκτόζη, νέκταρ, μελάσα κ.ά 

Δοκιμάστε να πάρετε προβιοτικά. Όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι τα καλά βακτήρια του εντέρου μπορούν να επηρεάσουν την όρεξη. Εντάσσοντας τα προβιοτικά στην καθημερινή σας διατροφή, θα σας βοηθήσει να μειώσετε την επιθυμία σας για ζάχαρη. Διατροφικές πηγές προβιοτικών είναι το λάχανο τουρσί, το κεφίρ, τα εμπλουτισμένα γιαούρτια και φυσικά υπάρχουν και τα συμπληρώματα.

Αυξήστε την πρόσληψη πρωτεΐνης. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες, όπως τα άπαχα κρέατα, τα καρύδια, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά, περιέχουν αμινοξέα τα οποία μειώνουν την επιθυμία σας για κάτι γλυκό. Επίσης, η πρωτείνη επιβραδύνει την απορρόφηση των υδατανθράκων, κρατώντας έτσι τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σταθερά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ στο jenny.gr για ποιους λόγους ο γυναικείος αυνανισμός κάνει καλό. 

Μερικοί άνθρωποι μπορούν να κόψουν τη ζάχαρη μαχαίρι, ενώ κάποιοι άλλοι δυσκολεύονται να την αποχωρηστούν. Η καλύτερη λύση είναι να μειώσετε τη ζάχαρη σταδιακά και όχι απότομα. Επίσης, μπορείτε να την αντικαταστήστε με το μέλι και όταν θέλετε να φάτε ένα γλυκό να προτιμάτε τα αποξηραμένα φρούτα.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.