Όταν έχεις στην κατοχή σου ένα κινητό που ουσιαστικά είναι υπολογιστής τσέπης και όχι μονάχα ένα πενιχρό τηλέφωνο, διαπιστώνεις πως ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα είναι το -ταχύτατο- άδειασμα της μπαταρίας. Το ίδιο γινόταν και στα προηγούμενα λειτουργικά συστήματα, το ίδιο και στο iOS 7.1. Γι’αυτό και στο The Telegraph, ένας πρώην Apple Genius, o Scotty Loveless, έδωσε τα φώτα του, με αρκετούς τρόπους που μπορούν να εξοικονομήσουν ενέργεια από το κινητό σας:

battery_low_wallpaper

1. Κλείστε το location και background app για το Facebook

Γενικότερα, το Facebook καταναλώνει αρκετή ενέργεια από το κινητό, ακόμη και όταν δε το χρησιμοποιείτε. Και συνολικά, κλείνοντας τα app που δε χρησιμοποιείτε, μπορείτε να «ελαφρώσετε» λίγο τη μπαταρία σας. Προσοχή, όμως. Αυτό καλό είναι να μην συμβαίνει όλη την ώρα, γιατί ανοιγοκλείνοντας τα apps, ζορίζετε περισσότερο το κινητό.

2. Απενεργοποίηση των εισερχόμενων e-mail

Αυτό δεν σημαίνει να μη δέχεται e-mail, αλλά την ειδοποίηση που εμφανίζεται κάθε τρεις και λίγο όταν υπάρχει νέο μήνυμα στο ταχυδρομείο. Και γενικότερα κάθε είδους ειδοποίηση, που μπορεί να ενεργοποιεί την οθόνη του κινητού για πέντε με δέκα δευτερόλεπτα. Αν είναι πολλές μέσα στην ημέρα, τότε θα είναι και η κατανάλωση της μπαταρίας.

3. Κλείσιμο του εικονιδίου της μπαταρίας

Είναι αρκετά ειρωνικό το πώς το εικονίδιο που μας ενημερώνει για τη διαθέσιμη μπαταρία, «τρώει» από μόνο του την μπαταρία του iPhone. Και πάλι, η φράση-κλειδί, είναι όσο λιγότερο τόσο καλύτερο.

4. Aeroplane mode και Apple store

Ακόμη δυο χρήσιμες συμβουλές του Loveless, είναι αφενός το Aeroplane Mode, λειτουργία αεροπλάνου σε μέρη που δεν υπάρχει καλό σήμα και μια επίσκεψη στα Apple Stores, για να κάνει κανείς το τεστ που μετράει τη ζωή της μπαταρίας.